Jaký svatební dort je ten váš?

Jaký svatební dort je ten váš?

Jednoduché svatební dorty jsou elegantní a vkusné. Ovšem, i ty nápadité mají své kouzlo. Hledáte inspiraci? Tady je.

Nesmrtelná kombinace černé a bílé

Kouzlo černo-bílého mixu neplatí jen ve vašem šatníku. Proč takovou kombinaci nevyzkoušet i u svatebního dortu. Pohlídejte si ale poměr barev - více bílé než černé nikdy neuškodí. Černou použijte jen pro dekoraci a dort klidně ozdobte i něčím sytě barevným. Pár rudých růží bude ideální volbou.

Pravé květiny místo marcipánu

Máte už marcipánu plné zuby? Marcipán na dortech, kam se jen podíváte, je všude. Nabízíme alternativu - živé květiny. Poupaty nechte svou cukrářku obložit dort kolem dokola s mírou. Krásné jsou všechny květiny, nám se nejvíce líbí pivoňky.

Zdravá varianta sladkého

Jahody, ostružiny, maliny nebo borůvky? Lesní ovoce váš svatební dort oživí chuťově i barevně. Navíc vypadá hezky surový, neozdobený, bez šlehačky a zdobení. To, co byste jinak nechali použít kolem dortu, raději přidejte do náplně mezi korpusy.

Dort jako pro Sněhurku

Na jednobarevném bílém dortu není nic obyčejného. Je elegantní a nepřeplácaný, skvěle se hodí k jakékoli barvě ubrousků a celé svatby (pokud takovou jednu máte), kterou si u ženicha vyhádáte (nebo ne, pokud je mu to jedno). U jednobarevného vzoru si můžete hrát se vzorem zdobení a přidat nějakou tu sladkou tečku na konec jako třeba dvě červená srdíčka.

Skládačka z muffinů

Největší výhoda dortu složeného z muffinů vás určitě napadne rychle. Nemusí se krájet. Žádný upatlaný nůž a riziko fleku na svatebních šatech. Svatebčané si muffiny rozeberou sami a vaše cukrářka se na nich s polevou a ozdobami jistě ráda vyřádí.

Čokoládová fontána

Co může být lepšího než fontána s čokoládou a ovocem? Nic. Nechat svatebčany napichovat si ovoce na párátko a strkat jej pak pod čokoládový vodopád je nejen originální, ale může to být i součást zábavy. Jahody s čokoládou se stanou jistě jednou z těch věcí, které si lidé budou z vaší svatby moc dobře pamatovat.

Foto: flickr.com, Pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram