Jan Černý hlásá v podzimní kolekci, aby muži byli odvážnější

Jan Černý hlásá v podzimní kolekci, aby muži byli odvážnější

Podzimní pánská kolekce mladého Jana Černého rozhodně nepodpoří pouliční šeď. Naopak! Návrhář nám ukazuje, že muži by se měli přestat módy bát.

Mladý návrhář Jan Černý je známý pro jistou dávku surovosti, s níž pracuje s oděvními materiály. Jeho tvorba založená na rozkládání látek a jejich opětovné sešívání v nové modely může místy za použití kožešin a denimu působit až psychadelicky. Sám Jan Černý o své podzimní kolekci hovořil otevřeně. Přiznal, že se nejedná jen o jednu myšlenku, která podnítí celou kolekci a že se inspirační vlny často střídají a mísí dohromady: "Podzimní kolekce je o schovávání se za kabáty, o místních automobilových závodech, klucích ze seriálu Pustina a diskotéce."

"Kdybych měl svou kolekci shrnout do jednoho odkazu, řekl bych, že musíme být odvážnější než kdy předtím," popsal návrhář. Pro mnoho českých mužů podzimní kolekce Jana Černého pro rok 2017 může připomínat pořádnou divočinu, kterou by si na sebe nikdy neoblékli, v každém případě inspiraci z ní mohou čerpat všichni. Necelá dvacítka modelů ukázala batiku, latexový povrch, růžový oblekový komplet, rozdrásaný denim a jako hlavní barvy se prosadila zelená a červená. 


MBPFW

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram