Jane Birkin žádá stažení svého jména z ikonické kabelky Hermes

Jane Birkin žádá stažení svého jména z ikonické kabelky Hermes

Nejikoničtější kabelka v historii je ohrožená na svém jméně. A to doslova. Jane Birkin, po níž je kabelka pojmenována, žádá od Hermès o stažení svého jména.  

Birkin bag. Symbol luxusu, skvělého vkusu, bohatství. Kabelka, za jejíž pořizovací cenu byste si bez problémů koupili nové auto. A nebo tři. A vlastně - není to ani kabelka... Je to Birkin bag! Mluvíme o nejikoničtější kabelce světa, jež dostala své jméno po herečce Jane Birkin. A právě ona teď může ohrozit jednu z největších módních společností Hermès a jejich chloubu - populární Birkin bag.

Ale věci se zase nemají tak špatně, jak se na první pohled může zdát. Společnost Hermès brzy vypustí do prodeje model Birkinky z krokodýlí kůže a to je přesně ten důvod, proč Jane Birkin žádá módní dům o vymazání svého jména z kabelky. Ovšem nepřeje si kompletní přejmenování Birkinky, jen žádá o nepoužívání jejího jména u krokodýlího modelu. Protože způsob, jakým se s krokodýly během procesu výroby kabelek zacházelo, není zrovna etický, a Jane Birkin s ním jednoduše nesouhlasí.

Je totiž stoupenkyní projektu Mercy for Animals, pro který podepsala petici. Ta vznikla na protest proti špatnému zacházení se zvířaty. „Vzhledem k tomu, že jsem podepsala tuto petici, požádala jsem Maison Hermès, aby dočasně přejmenoval Birkin Croco, která se blíží na trh do té doby, než budou při výrobě kabelek uplatňovány etické a čestné metody,” vyjádřila svůj názor herečka, zpěvačka a světová módní múza Jane Birkin.

Takže se zase můžeme v klidu nadechnout. I vydechnout. Birkin bag zůstává. A její jméno také.

Zdroj: stylecaster.com    

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram