Jarní Haute Coutere od Elie Saab je plná krajek a květin

Jarní Haute Coutere od Elie Saab je plná krajek a květin

Jarní Haute Couture od libanonského návrháře je více než vydařená. Od pudrových odstínů přes výraznou červenou až po černou- to jsou barvy aktuální kolekce. Šaty jsou dlouhé, plné zdobení, výšivek a aplikací. Jednoduše úchvatné! A ještě aby ne, některé z modelů od tohoto návrháře oblékají i herečky jako Angelina Jolie, Mila Kunis nebo Sandra Bullock.

Šaty jsou z velké části dlouhé až k zemi. Jsou na ně použity průhledné a splývavé materiály. Návrhář ve svých modelech obsáhl celou barevnou škálu- odstíny pudrové, bílá, červená, žlutá, blankytně modrá, tmavě fialová, černá a některé ze šatů byly s abstraktním vzorem- z dálky připomínajícím luční kvítí. 

Modely jsou často rozevláté, sukně mají velké rozparky. Vrchní části šatů jsou přiléhavé, v oblasti dekoltu průhledné, zato vyplněné zajímavou krajkou nebo společně s rukávy hojně poseté korálky. Pas zdobí tenký pásek v barvě celého modelu. Sukně se rozšiřují od boků, jiné až od linie lýtek. Zdobení ve formě plastických aplikovaných květů často končí na úrovni stehen a dále už splývá jen průsvitná látka. 

Zajímavé jsou modely, které působí jako top se sukní. Top je ve střihu peplum, v pase je tenký pásek. Celý vršek je posetý plastickými květy a krajkou. Sukně z několika lehkých vzdušných látek potom bez jiného zdobení splývá až k zemi. Tento model návrhář v obměně vrchní části představil ve žluté a modré. 

Dalším originálním kouskem jsou šaty především v černé barvě. Od pasu dolů totiž černá přechází velmi netradičně přes modrou, žlutou, fialovou až do bílé. Tyto šaty byly během módní přehlídky představeny ke konci a možná měl při jejich tvoření Saab v úmyslu poukázat na všechny barvy, které pro kolekci použil. I tady byl model zhotoven v drobné obměně dvakrát. Jednou pouze s korzetovým vrškem, podruhé byla přes stejný vrchní díl přidána černá průhledná látka. 

Jak se Vám tato kolekce líbila? Obleky byste si některé z modelů?

 

Zdroje obrázků: style.com

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram