Jarní kolekce Balmain 2017 v duchu orientu

Jarní kolekce Balmain 2017 v duchu orientu

Cihlově oranžová, khaki, lesk kimon a záře velkých večerních rób. Slyšíte? Žádná černá, drsná kůže ani cvoky. Olivier Rousteing na to šel tentokrát jinak. 

Každý správný návrhář ví, kdy je načase trochu pozměnit svou typickou tvorbu a předvést světu něco osobitého, nového. Olivier Rousteing už roky tvořící pod značkou Balmain si to uvědomil zhruba před rokem. Tehdy totiž začal črtat první náznaky kolekce Jaro/Léto 2017. Že by se mohla jeho tvorba ubírat směrem, na který právě hledíme, se ovšem dalo tušit už z Resort kolekce 2017. Rousteing se nechal slyšet, že tato kolekce je Paříž tak, jak vypadá v jeho očích. Nedovolili bychom si namítat nic proti, ale pro nás je Jaro 2017 spíše než Paříž vůně orientu. A tu ceníme ještě mnohem více než Paříž. 

Jarní Balmain kolekce by mohla být v mnoha ohledech přelomová. Prvně zvětšil návrhář počet výsledných modelů z 60 na 80. V kolekci samotné jsme třeba nenašli žádné zdobení. Rousteingovo signifikantní army a navy prvky, zlaté zdobení, stužky, řetízky a další drobnosti na jaře 2017 do jedné vymizely. Tradiční náhled na značku v duchu sexy ženské módy na tělo se zdobením je tím pádem trochu pozměněn. Sexy ovšem kolekce zůstala i bez prvoplánově obepnutých střihů. I na jarní přehlídce jsme našli pár šatů na tělo a na rovinu sexy modelů, ale většinou byly zakryty pár pruhy vlnící se látky. "Ať udělám cokoli, dokonce i když modelky obléknu od hlavy až k patě, lidé mohou říct, že je to vulgární. Tak to je. Já myslím, že je to opravdu šik," vyjádřil se k polemizování okolo zahalování modelek Rousteing. Celá kolekce byla ve skutečnosti postavena na orientálních barvách a jejich tradičním způsobu nošení. Tedy vrstvení mnoha různě barevných látek, které návrhář nechal vlát a splývat a ještě díky typické orientální hudbě trochu namíchané s popem tak perfektně vytvořil požadovanou atmosféru.    

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram