Jarní kolekce Elie Saab nás okouzlila, tady žádné tenisky neuvidíte!

Jarní kolekce Elie Saab nás okouzlila, tady žádné tenisky neuvidíte!

V dnešní době, kdy i konzervativní návrháři obouvají modelky do tenisek, je pozoruhodné, že Elie Saab zůstává u jehlových podpatků. A nejen u nich... 

 

Elie Saab zřejmě nikdy nepodlehne sportovním trendům, byť jakýsi sportovní vliv v aktuální kolekci pozorovat můžeme. Když se ale bavíme o sportovním vlivu u Elie Saab, je jasné, že jeho projevy nejsou nijak výrazné. V popředí zůstávají ženské a vysoce sofistikované prvky.

 

Návrhář se nechal inspirovat sílou vody. Kolekci tak tvořil pod heslem: Potápění v temné modré. Dolní lemy šatů se vlnily a připomínaly břehy omývané oceánem. Přícházi i hra světla a stínu. Při pohledu na některé modely jako byste pozorovala odrážející se krajinu v hladině rybníka.  

 

Kromě tyrkysové, hlubinně modré i jiných mořských odstínů nás návrhář překvapil oranžovo-červeným šokem! Na molo vyslal i několik modelů v barvách západu slunce. Šaty noblesně splývaly až k zemi, zepředu nebo z boku se jemně rozhrnovaly a odhalily tak hubené nohy modelek.  

 

 

I Saab ve své jarní kolekci využíval ombré efekt. Co ale musíme uznat, že to umí výborně a ať už stínoval odstíny modré a červené či kombinaci černo-bílou, výsledek byl více než efektivní! Druhou část kolekce ale více nekomplikoval, po ombré modelech přišly už jen modely monotónní. A přesto nás uchátily! Stejně tak jako jeho práce s materiálem; řasení a skládání, díky kterému vytvářel originální vrchní díly šatů!  Někde se objevily náznaky krajek. Během přehlídky nechyběly ani peplum topy nebo sedmiosminové kalhoty. 

A když zpětně pohlédneme na celou jarní kolekci, nemůžeme než dodat- byla fascinující!

 

 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram