Jarní kolekce Matthew Williamsona ve hře světla a stínu inspirovaná tropickými květy

Jarní kolekce Matthew Williamsona ve hře světla a stínu inspirovaná tropickými květy

Kolekce inspirovaná exotickými zeměmi, horkým sluncem a barevnou flórou, odkazující na bohémský styl, který je jasně vystižen lehkými materiály, tropickými květy a pestrou barevnou paletou. Vítejte na palubě vstříc nové kolekci Matthew Williamsona. 

Danielle Scut, která od loňského prosince zaujímala místo hlavní kreativní ředitelky své místo opustila a tak samotnému Williamsonovi nezbývalo, než se veškeré práce na jarní kolekci ujmout osobně. I návrhář promluvil ohledně své kolekce a my s jeho slovy nemůžeme než souhlasit. "Na procesu tvoření kolekce je nejdůležitější, aby v ní nebyla zopakována minulost a aby nebyla nudná. Je třeba do ní dát něco nového!" A co řekl, také především předvedl. Návrhář své poznávací znaky jako jsou potisky na látkách, výšivky a veškerá zdobnost vložil do své práce a představil nám velice silnou kolekci! Posuďte sami...

 

 

Při tvorbě jarní kolekce se Williamson nechal inspirovat svým pobytem v exotickém Bali, což se projevuje třeba v materiálech, které volil. Z největší části jsou modely šité z lehkých, vzdušných a volných materiálů, jako je například šifón. Právě na těchto materiálech se poté nejlépe vyjímají potisky na motivy rostlin teplých zemí. Nejčastěji uvidíte rozmanitost květů a palmové listy. Ostatně to je hlavním a také jediným vzorem celé kolekce. 

 

 

V předchozích letech se návrhář snažil najít pomyslné místo mezi buisness a bohémskými modely. Byly tu i doby, ve kterých se kolekce nepřikláněla ani na jednu stranu a působila rozpolceně. Při pohledu na kolekci jaro/léto 2015 je ale viditelné, že buisness look byl upozaděn, přestože nadále zůstává. Najdete tu tedy kalhoty, kalhotové kostýmky i pouzdrové sukně, ale ve srovnání s rozevlátými sukněmi je tu opravdu jen pár zástupců. A my se přikláníme na stejnou stranu jako sám návrhář. Dlouhé a ženskost podtrhující šaty vážně umí!

 

Největší radost máme ze sledování evolučního pokroku Williamsona. Všimněte si, jak buisness modely nenápadně a pomalu přetváří ve větší divočinu. Například u modelu s jahodově červenou sukní - pouzdrovku vyzdobil květy a košili v tělovém odstínu rozepnul více, než by se hodilo do kanceláře. Obdobný příklad vidíme u tmavšího modelu ve smaragdově zelené. Tady pouzdrovou sukni sice prodloužil až pod kolena, ale s podšívkou se netrápil a celou sukni nechal prosvítat. Na překladu sukně přidal černá ptačí pera. Ach... exotika volá!

 

A přesto jak je celá kolekce bohatá a zajímavá, s klidem na srdci mohu říci, že to nejlepší přichází tradičně až na konec. Matthew Williamson je mistrem dámských šatů, navrhuje je nekomplikovaně a výsledkem je několik jednoduchých leč neopominutelných modelů. Část z nich potiskl motivem květů, ale především si hrál se stínováním a tak jsou šaty ve výstřihu jasné a barevné, u nohou přechází do černé. Přechody jsou jemné a jak můžeme vidět, trend ombré efektu ani nadále nemizí! Materiál zakládal a řasil a díky těmto technikám vznikaly okouzlující modely! 

 

 

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram