Jarní kolekce značky ALTER ERA 2017 v zajetí geometrie

Jarní kolekce značky ALTER ERA 2017 v zajetí geometrie

Redakce magazínu Móda nechyběla na přehlídce úspěšné české značky ALTER ERA, která představila v rámci pražského Fashion Weeku svou jarní kolekci 2017. 

Značku pod názvem ALTER ERA založily dvě módní návrhářky Alicia Declerck a Zhanna Belskaya teprve před rokem. Právě díky pohledu obou žen na módu značka zastupuje výjimečnou filosofii. Návrhářky se setkaly ale už dříve, přesně v roce 2008, kdy obě pracovaly v Itálii. Alicia má za sebou mimo jiné práci pro Diane von Furstenberg, Zhanna potom pro značku Kenzo. Svou tvorbu pod společnou značkou návrhářky se inspirují historickými kostýmy a dodávají jí moderní podtón. Ladí dohromady různé střihové provedení a také různé potisky, což zaručuje osobitý výsledek. Materiály, ze kterých ALTER ERA tvoří, pochází z Itálie i z České republiky a samotný proces šití konečných modelů probíhá na našem území.  

Jarní kolekce dua mladých návrhářek se ujala geometrie. Byla na halenkách, topech, sukních i šatech. Zároveň jsme pozorovali svěží sportovní styl, který modely prostupoval. Zejména světlé tóny prozářila fuchsiová, červená a královsky modrá, tedy odstíny, které bychom spolu v jedné kolekci rozhodně nečekali. Nevšední detail také zastupovaly podkolenky s lehce psychadelickým vzorem v nejrůznějších odstínech. Na nohou měly modelky obuté plastové bílé nebo černé retro sandálky na širokém podpatku. Plisované sukně potěšily oko romantické duše, oversized kabátek zase spíše pragmaticky smýšlejícího člověka.  


MBPFW

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram