Jarní odstíny rtěnek- vyzkoušejte levandulovou, lososovou a nude

Jarní odstíny rtěnek- vyzkoušejte levandulovou, lososovou a nude

Na jaře se snažíme, aby naše pleť byla sjednocená, bez vrásek či jiných nedokonalostí. A když se nám to podaří, často se již dále nelíčíme, aby pleť vynikla. Ale k dokonalé pleti se jednoznačně hodí dokonalé rty. Letošní jaro je na rtech ve znamení fialkové, lososově oranžové a nude. Která si získá vaši přízeň?

O rty bychom samozřejmě neměly zapomenout pečovat. Jednoduše je udržovat stále vláčné, a pokud se objeví šupinky, obrousit je peelingem na rty nebo jednoduše zubním kartáčkem. Nezapomeňte také, že bychom měly vždy jako první nanést balzám a až potom rtěnku nebo lesk.

Jako první odstín, po kterém byste se určitě měly porozhlédnout je fialová. Napoprvé vám fialová může vyvolat dojem čarodějnice, ale není čeho se bát. Fialových odstínů se na českém trhu začíná objevovat pomalu více a více. Většinou se jedná o výrazné růžové s nádechem fialové. Zbytek líčení je pak dobré držet v neutrálních odstínech nebo lehce do růžovo-fialova. 
 

Druhým odstínem je oranžová. Kdy jindy si dovolit oranžové rty než na jaře a v létě?! Pozor na to, aby vaše pleť byla opravdu skvěle sjednocená, protože oranžová a červená barva zvýrazňuje všechny nedostatky! Oranžové a lososové rtěnky se pak hodí především k hnědému líčení očí. 

 

Po dvou výrazných barvách je čas na oblíbenou nude. Ale jak je již známo: najít vaší pravou tělovou rtěnku je jako najít vaší pravou červenou- téměř nadlidský úkol! Ovšem kdo hledá, najde. Hodí se ke všem lookům, které chcete vytvořit - od výrazných až po ty naprosto přírodní. Ale většinou je potřeba mít perfektně hladké rty. U pleťových odstínů je totiž zvykem, že zviditelňují každou šupinku.

U výrazných rtěnek samozřejmě platí, že jejich aplikace by měla být precizní. Toho nejlépe dosáhnete s konturovací tužkou, buď v odstínu vašich rtů, nebo v odstínu rtěnky. Aby rty vypadaly stále dobře, je třeba mít na paměti, že pokud jste pily nebo jedly, je zřejmě čas rtěnku poupravit. Nejlepší odstíny fialových a oranžových rtěnek seženete v českých drogeriích ve stojanech Dermacol, S-he nebo Maybelline. Z dražší kosmetiky pak určitě nezklame MAC. 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram