Jarní úklid: organizace šatníku

Jarní úklid: organizace šatníku

Jak se postarat o váš šatník po dlouhé zimě? Jak nejlépe roztřídit oblečení a urovnat si celou skříň? Nechte se inspirovat naším jednoduchým návodem.

Krásné počasí, které s jarem přichází, nás nabíjí pozitivní energií a s větší radostí a chutí se pak pouštíme do nových úkolů a výzev. Máte to také tak? Ani se nedivíme.

První věc, do které bychom se měli po zimě pustit, je jistě náš šatník. Bude potřeba teplé věci vyprat, uskladnit a dát je na chvilku zase stranou. Vyčleňte si na to jedno víkendové odpoledne a udělejte důkladnou čistku své skříně. Zimní oblečení a všechny kousky, o kterých víte, že je teď nějakou dobu nebudete potřebovat, dejte stranou. Kabáty odvezte do čistírny, svetry a ostatní kousky ručně vyperte, ať neponičíte jejich vlákna. Pokud už některý z vašich oblíbených svetrů má na sobě tolik žmolků, že nejste schopni jej dostat do původního stavu, dejte ho rovnou stranou. Stejně jako staré šály, rukavice nebo čepice. Zimní oblečení pak uložte do nejvyššího prostoru vaší skříně nebo do zadních polic, kde vám nyní nebude překážet.

S jarní a letní garderobou to udělejte podobně. Co vám ve skříni po zimě leželo několik měsíců, vyperte, anebo dejte jen na nejkratší program do sušičky, aby se vám prádlo vyvětralo a načechralo. Jistě i v této kategorii vyberete věci, které jste na sobě neměli ani minulé jaro nebo si nejste jisti, zda ho ještě tuto sezónu vůbec chcete nosit. Zkuste si je nejdříve před zrcadlem. Hned budete vědět, jak se v něm cítíte. Pokud víte, že už v nich nevypadáte nejlépe, a ani se v takových věcech necítíte dobře, pryč s tím. Buď obdarujte někoho z blízkého okolí, anebo odložte do kontejneru na textil. 

Celou skříň vymyjte a nezapomeňte na vůni. Pokaždé, když ráno otevřete skříň, budete se těšit na celý den.

Pro větší přehlednost zkuste své oblečení pověsit na stejná ramínka a seřadit podle barev. Usnadní vám to tak každodenní rozhodování a především hledání. Navíc celý šatník bude působit harmonicky a čistě.

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram