Jason Wu představil novou kolekci bez přehlídky

Jason Wu představil novou kolekci bez přehlídky

Návrhář z New Yorku přiznal svou únavu a tím i ustoupení od pořádání přehlídky. Konfekční jarní kolekce je však plná rozmanitosti!

Cenné zkušenosti

Jason Wu se podílí na tvorbě svých kolekcí velmi pilně. Je perfekcionista. Pro jarní konfekční tvorbu si vybral inspiraci ze svých předešlých zkušeností. Návrhář pracoval po nějakou dobu pro německou značku Hugo Boss a odtamtud si přinesl cenné dovednosti. Naučil se dokonalému krejčovskému řemeslu a eleganci. Což bylo znát na jarních modelech. Wu zbožňuje ženské šaty. Ty jsou nejčastěji tématem jeho kolekcí.

Elegantní romantika

Dvě jeho velké lásky se tedy snoubí v jarní kolekci. Elegance a šaty si navzájem rozumí v barevných variantách pro náročnou nositelku. Jason zahrnul do materiálů rozmanité látky, které jsou zakončeny krajkou. Výběr střihů je ale nečekaný, protože návrhář přechází z vysoce krejčovsky propracovaných šatů k uvolněně elegantním střihům, až lehce bohémským. Wu nezapomněl ani na volány, květinové vzory a další romantické prvky. Jeho transparentní šaty jsou s mírně sexuálním podtextem. Jsou však dlouhé a luxusně sešité, což jim dodává na eleganci. Nečekanou volbou byly tělové odstíny s třpytivými kamínky. Byly naprosto odlišné od ostatních šatů díky svému stylu a materiálu.

Look book

Návrhář byl před prezentací přehlídky velmi unavený veškerými pracemi a děním kolem kolekce. Proto se rozhodl připojit k poslednímu trendu mezi designéry, kdy se přehlídka nekoná a vyjde jen propagační look book. Šaty byly vyfoceny na jedné modelce ve studiu a dodány do médií tímto způsobem. Na druhou stranu je škoda nevidět šaty v pohybu. 

Zdroj: vogue.com, jasonwu.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram