Jednoduché a přesto vysoce efektivní triky v péči o zdravé vlasy

Jednoduché a přesto vysoce efektivní triky v péči o zdravé vlasy

Proč vlasy raději fénovat, než je nechat volně proschnout? Proč se vyhýbat kondicionérům a proč nekupovat šampóny na objem nebo lesk? Na všechno vám přinášíme odpovědi! 

1) Dětský šampón
Regály v obchodních domech nebo drogeriích nás zahlucují obrovskou dávkou lahviček na vlasy. Reklamy nám radí, kterou si vybrat a v dnešní době je toho všeho tolik, že nám pak nezbývá než dlouhé minuty stát před regálem a rozhodovat se. Rada je možná jednodušší než by se mohlo zdát. Zkuste dětský šampon! Pravdou totiž je, že čím více toho jedna lahvička slibuje, tím hůře se to na vás po čase může projevit. Dětské šamóny jsou totiž citlivé k pokožce a mají jediné dva úkoly - odmastit a očistit. Koneckonců, když chceme zdravé vlasy, nic jiného nepotřebujeme! Všechny silikony zaručující lesk nebo objem, totiž vlasovou pokožku jen více zanáší a ta má potom třeba sklon více se mastit. 

 

2) Kokosový olej
Velký boom v péči o vlasy zaznamenala i Česká republika před pár lety s příchodem kokosového oleje. Je jednou z nejpřírodnějších, ale také nejefektivnějších z cest, jak dopřát svým vlasům i vlasové pokožce hydrataci, péči i regeneraci
. Doporučuje se nanášet přes noc po celé délce vlasů množství zhruba 1-2 polévkových lžic. Z vlasů jde poměrně hůře vymývat, ale efekt je viditelný po jednom použití. Ideální frekvence používání neexistuje, nejčastěji ho ale ženy používají v závislosti na délce a kvalitě vlasů jednou za týden nebo za dva.  K dostání je v drogerii dm nebo ve zdravých výživách.

3) Fénujeme
Když jsme ve spěchu, ve fitku nebo třeba v bazénu, když odcházíme, většinou vlasy fénujeme. Fénování vlasů po umytí bychom ale měly zařadit do našeho mycího rituálu častěji.

4) Pozor na vodu
Přebytečná voda na vlasech má totiž sklon je vysušovat.
Proto když místo volného prosychání vlasů, jim dopřejeme vlažný vzduch fénu, udělá to vlasům lépe. Nedoporučuje se ale horký vzduch, ten by nám efekt vysušených vlasů ještě posílil.

5) Vynechte kondicionér
Masky na vlasy, balzámy a kondicionéry... Všechny tyto produkty používáte ve snaze pomoci svým vlasům, často jim ale spíše ubližujete. Zmíněné výrobky vám sice možná zajistí na první pohled větší objem či lesk, ale o to se starají obsažené složky silikonů, které každý váš vlas potáhnou vlastní vrstvou. Vlasy jsou možná hezčí, ale ne zdravější! 

Jaké jsou vaše tipy pro co nejzdravější vlasy?

Zdroj: schwarzkopf.com
google.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram