Jindy elegantní Max Mara jde na jaře 2017 do sportovního

Jindy elegantní Max Mara jde na jaře 2017 do sportovního

Běžně jsme kolekce Max Mary vídali plné business looků, podpatků, pletenin a sukní. Na jaře 2017 ovšem značka chytla svěží vítr, ten vlaje zřejmě od Ria. 

Zdálo by se, že sportovní nádech valné většiny jarních a letních modelů 2017 pochází z inspirace letními olympijskými hrami v Riu. Ovšam podle informací, které značka ke kolekci dodala, tomu je jinak. Idea, jež jarní kolekce ovlivnila tkví v Jižní Americe a její flóře i fauně. V propojení se sportovními materiály, oversized kabáty a kšiltovkami se můžeme bavit o jakémsi moderní pojetí deštného pralesa. Exotickými motivy byla potištěna značná část oblečení, jinde si ale značka bohatě vystačila s kombinací průsvitné síťoviny a šusťáku. Pro sportovní dojem to bohatě stačilo.

Na druhou stranu by to nebyla Max Mara, pokud by nevyšla vstříc také svým stálým zákaznicím, které u ní rok co rok hledají útočiště plné huňatých pletených svetrů, podzimních odstínů a business kousků. Tentokrát se značka rozhodla pro barvu dýní, které dala ve své kolekci dostatek prostoru a doplnila ji neutrální kombinací tradičních zemitých tónů v podobě zelené, krémové, hnědé a černé. Aby ale udržela aktivní náladu i u těchto modelů, doplnila je vždy nějakým sportovním kouskem. Pod kostýmkové sako oblékla stahovací mikinu a k vzorovanému svetru šusťákové tepláky. 

 

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram