Již po šestnácté ožije centrum Prahy současným designem

Již po šestnácté ožije centrum Prahy současným designem

Centrum Prahy ožije 7. - 12. října 2014 designem všeho druhu. Designblok patří tradičně i módě, proto se můžete těšit i na špičkové české a zahraniční návrháře.

Designblok je mezinárodní přehlídka současného designu. Letos ovládne Prahu již po šestnácté, jak napovídá samotný vizuál Designbloku 2014 s unikátním bílým jelenem.  Šestnácterák Mates zosobňuje čistou krásu a jedinečnost, podstatu současného designu.

Každý rok přichází Designblok s hlavním tématem, které protíná celou akci a které se také odráží v hlavní výstavě. Tento rok je hlavním tématem dětství. Dětství ve smyslu bezstarostnosti, rychlého střídání pocitů štěstí a smutku. Dětství, jako věk fantazie, která nás přenese do světa, kde je vše možné, do světa, kde jsme hrdiny přesně podle našich představ a do světa věcí a skutků, které z nás ty hrdiny činí.

Hlavní tématická výstava Dětství, bude koncipována jako hra, kterou mohou hrát dospělí i děti. Hra, do které budou zapojeni evropští designéři, kteří ještě nezapomněli na to, jaké to být dítětem vlastně je.

Přehlídka designu nábytku, průmyslového designu, bytových doplňků, svítidel, módy a šperků se odehrává v nevýznamnějších pražských obchodech a galeriích.

Centrum přehlídky, Superstudio a Openstudio, je situováno do výjimečných architektonických objektů v Praze.

Letos se se svými novinkami představí ti nejlepší čeští a zahraniční výrobci ve slavném secesním Grandhotelu Evropa na Václavském náměstí.

Druhým Superstudiem s hlavní tématickou výstavou Hra, bude budova UMPRUM v Mikulandské ulici a Openstudio Designbloku bude umístěno do nádherného renesančního Domu U Minuty u Staroměstského náměstí.

V rámci Designbloku se můžete těšit také na Designblok Fashion Week, jehož tváří se stala uznávaná česká herečka Anna Geislerová. Během Fashion Weeku se vám představí přední čeští návrháři a také prestižní české i zahraniční módní značky.

První říjnový týden v Praze vám nabídne kromě výstavy a módní přehlídky také kontraktační a marketingové prezentace, přímý prodej, setkání profesionálů, trendy a vize - laboratoř budoucnosti.

Pokud chcete tento rok navštívit skutečně prestižní akci zaměřenou na design a životní styl, nesmíte na říjnovém Designbloku chybět!

Kdy:
7. - 12. října 2014

Kde:
Grandhotel Evropa na Václavském náměstí
Budova UMPRUM v Mikulandské ulici
Dům U Minuty u Staroměstského náměstí

Zdroj: designblok.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram