Jóga uprostřed džungle? Zaleťte si na Kostariku

Jóga uprostřed džungle? Zaleťte si na Kostariku

Milujete jógu? A co takhle jóga uprostřed džungle? Nemusíte kvůli tomu jezdit ani na odlehlá zákoutí planety, stačí si zaletět na Kostariku.

Studio Saxe navrhlo v rámci nového hotelu na Kostarice místečko plné klidu, přírody a možnosti relaxovat. Například cvičením. Poloostrov Nicoya v Kostarice se stal oblíbenou destinací v rámci surfování, wellness i zdraví. A právě proto tady začínají růst jako houby po dešti atrakce pro návštěvníky.

Jednou z nich je i jóga studio obklopené bujnou vegetací. Hlavním bodem našeho článku jsou samozřejmě fotografie, protože právě ty vám nejvíce přiblíží veškerá zákoutí tohoto skvostného cvičebního prostoru. Dovolte nám však pár technických údajů.

Jóga studio bylo navrženo v tzv. štíhlém stylu, který je tolik univerzální pro různé sportovní aktivity včetně jógy. Dřevěné podlahy zrcadlí i dřevěný strop, zatímco napříč studiem je postavena černá kovová konstrukce, která slouží i coby rám pro zavěšení boxovacího pytle. Velká okna pak poskytují perfektní výhled.

„Náš projekt představuje sílu v jednoduchosti a v klíčové moderní tropické architektuře,“ řekl zakladatel studia architekt Benjamin Garcia Saxe. „Studio jógy, které se stalo neuvěřitelně populárním jako víceúčelový tělocvičný prostor, je obklopeno přírodou ze všech stran, a proto se stává útočištěm džungle pro cvičení a relaxaci.“

dezeen.com
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram