Josefina Bakošová a její kolekce Symbióza

Josefina Bakošová a její kolekce Symbióza

Úspěšná česká návrhářka Josefina Bakošová, kterou můžete znát i jako členku kreativního dua Ester a Josefina, vypustila do světa kolekci s názvem Symbióza, která předesílá, že se jedná o spojení několika elementů.

Sice jde o kolekci uvedenou na sezónu podzim / zima 2019 - 2020, ale i Josefina patří k těm návrhářům, kteří nemají potřebu podléhat trendům a sezonalitě a vytváří oblečení, které je určeno k nošení po celý život. Takže pokud si u ní v obchodě Harddecore na Senovážném náměstí v Praze něco koupíte, můžete s tímto kouskem oblečení žít v symbióze po celý život. Protože i Josefina se řadí k uvědomělým lokálním designérům, kterým záleží na kvalitě látky a zvolených materiálů, a když se o její oblečení budete dobře starat, může vydržet desítky let intenzivního nošení.

Josefina se dlouhodobě věnuje košilovitým střihům a všem jejich možným variacím, a ani letos neopouští od toho, co umí opravdu skvěle. K tomu nám připravila i několik doplňků, třeba vlněné čepice, které pro ni plete jedna česká babička, anebo minimalistická psaníčka. Seversky strohým a jednoduchým minimalismem je její tvorba ovlivněna již delší čas, ale nás baví i netradičně syté odstíny červené nebo kabáty, které jsou rafinovaně dvoubarevné.

„V mé nové kolekci jsem se pokusila najít symbiózu ve spojení stříbrného šperku s košilí. Líbí se mi jemný prvek, detail, který působí nenuceně a lehce. Košili krásně obohacuje," říká návrhářka a spoluautorka úspěšného projektu „Terapie sdílením“.

 Návrhářku dlouhodobě fascinuje a baví dámský límeček, který se v jejích kolekcích objevuje u oversize košilových šatů, a právě spojení košile se šperkem brala jako výzvu a sama šperky vyrobila: „Momentálně se zajímám o minerály a perly, proto jsem zvolila stříbrnou s perlami. Další motiv límečkového šperku je čistý trojúhelník, tedy geometrický tvar, který společně s límečkem tvoří symbiotický tvar.“

Kolekce je ušita hlavně z bavlny, vlny a hedvábí, příležitostně najdeme plavkovinu a mohér. A kromě košilových šatů si můžeme z krásných zimních kabátů, svetrů a mikin vybrat i netypický dámský oblek. Podívejte se do fotogalerie na všechny modely!

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram