Joseph Altuzarra pro Target

Joseph Altuzarra pro Target

O spolupráci módního návrháře Josepha Altuzarry a značky Target víme už od května letošního roku. Celý výsledek této kolaborace byl však zveřejněn až nyní. Věřili byste, že tato limitovaná edice už stačila spustit jeden bojkot?

Čekání na podobu nové kolekce od Josepha Altuzarry pro značku Target je u konce. Target zveřejnil vizuální podobu spolupráce s Altuzarrou a jak je vidět, ten se zaměřil na každodenní potřeby každé ženy. Tedy sukně, sáčka, šaty, svetříky a kabáty, které tvoří velkou část limitované módní řady. V kolekci si každá z vás jistě najde to své. Součástí je i jeden divoký vzor, klasická černá barva a i extravagantnější kombinace. 

Kolekce obsahuje kolem 50 kousků a oblečení. Boty, doplňky a spodní prádlo se budou pohybovat v rozmezí mezi 18 až 80 americkými dolary. Cenově je tak tato kolaborace příjemně dostupná.

I taková nevinná spolupráce však dokáže vyvolat kontroverze. Proti značce Target se v návaznosti na zveřejnění kousků od Altuzarry spustil bojkot. Jeho původcem je blogerka spadající do kategorie nadměrné velikosti, která si stěžuje, že kolekce neobsahuje žádné plus-size modely. Tím se cítí vyřazena na druhou kolej jen proto, že se do běžných velikostí nevejde. Po internetu a v diskusích se k ní připojují další ženy. Nutné je však podívat se i na druhou stránku mince. Značka sice v této limitované kolekci nenabízí plus-size modely, avšak ani ty plus-small, tedy extrémně malé velikosti. Target se ale snaží si svou klientelu udržet, proto mluvčí značky nedávno informoval o tom, že tato reakce vedla Target k naplánování kolekce s oblečením v nadměrných velikostech, jež se má v obchodech objevit v blízké budoucnosti.

Zdroj: vogue.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram