Jste dost odvážné na pixie cut?

Jste dost odvážné na pixie cut?

Krátké vlasy jsou vstupem do něčeho velmi neznámého a nepředvídatelného. Není tomu ale tak, že pixie cut si mohou dovolit jen některé ženy. Tento krátký sestřih sluší většině, musí se však zvolit správná délka vlasů a typ sestřihu.

Krátké vlasy byly ještě před dvaceti lety brány jako praktická záležitost. Za posledních pár let se ale staly zajímavým trendem. V nedávné historii účesů se do něj pustily topmodelky jako třeba Linda Evangelista, o pár let později začaly své kadeře zkracovat i známé osobnosti. Dnes je pixie cut, tedy dámský sestřih s krátkými vlasy po stranách a o trochu delšími na temeni hlavy, naprosto běžnou záležitostí. Ne všem však všechny jeho varianty lichotí.

Pixie cut je díky svému názvu roztomilý. Neznamená to však, že ho mohou nosit jen princezny, svou vlastní verzi pixie cutu si najdou i rebelky. Vzpomeňme si na léta šedesátá a Edie Sedgwick, múzu Andyho Warhola nebo Twiggy, Madonnu, Miley Cyrus či Keiru Knightley. Ani jedna ze zmiňovaných dam si na princeznu nikdy nehrála.

Současnější inspiraci ale hledejte u Carey Mulligan, Ginnifer Goodwin nebo Jennifer Lawrence. Jejich pixie cuty jsou velmi moderní a hravé. Jsou ukázkovým příkladem toho, že pixie cut se musí uzpůsobit tvaru hlavy a jeho vytvoření je skutečným mistrovským uměním. Pokud se ale pixie cut podaří, máte vyhráno a můžete vybírat z desítek různých stylingů a zase zkracovat nebo svůj sestřih nechat o kousek povyrůst.

A to nejdůležitější na konec - na co si dávat u tohoto sestřihu největší pozor? Pokud se necítíte na radikální změnu, zkuste nejdříve sestřih, jemuž se přezdívá bob. Je něčím mezi krátkými vlasy a vlasy s délkou na ramena a lichotí každému tvaru obličeje. U pixie cutu je podstatná i textura vašich vlasů - rovná, vlnitá nebo kudrnatá. Péči věnujte i barvě svých kadeří - to, co lichotí dlouhým vlasům může na krátkých vlasech působit úplně jinak. Řeč je především o melírování, které se zkrácením vlasů bude potřeba upravit a třeba se budete moci pustit i do divočejších barevných kreací. Krátké vlasy se také mastí mnohem rychleji, proto si pořiďte kvalitní  vlasovou péči a o svůj pixie cut se denně starejte.

Foto: Pinterest, main.stylelist.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram