Kalendář Pirelli zná své tváře pro rok 2019

Kalendář Pirelli zná své tváře pro rok 2019

A nejsou to ledajaké tváře, najdeme mezi nimi módní velikány jako Alexandra Wang, Gigi Hadid i baletku Misty Copeland. Rok 2019 rozhodně bude stát za to.

Velmi očekávaný kalendář Pirelli odhalil své obsazení na příští rok. Snímky Alberta Watsona vypráví čtyři příběhy, které hrají známé osobnosti.

Jednoduché portrétování pro tentokrát odráží rebranding, kterým kalendář od roku 2015 prochází. Dlouhé roky před tím se kalendář mohl hodnotit na pomezí výtvarného umění a sexuálního podtextu. Od toho se ale tvůrci od roku 2016 začali odklánět, kdy osobnosti nepatřily pouze do profesionálního modelingu, ale i do oblasti spisovatelů, filantropů či filmu.

I letos je sexuálního motivu v kalendáři podstatně méně. Fotky se soustředí kolem čtyř mini příběhů. Gigi Hadid ztvárňuje bohatou, ale smutnou ženu žijící ve svém manhattanském domě bez svého partnera. Misty Copeland je ctižádostivá klasická tanečnice, která si tančením snaží splnit své sny. Francouzská modelka a herečka Laetitia Casta hraje malířku a herečka Julie Garner fotografku botaniky.

„Albert Watson se snaží vyprávět cestu, která přináší pochopení vůči emotivní síle vlastních snů, okamžiky vítězství a porážky a jak jim každý z nás čelí," uvedl Pirelli ve zprávě. V kalendáři jsou zachyceni i muži, kteří dotváří jednotlivé role žen. Například Alexander Wang je „nejlepší přítel a důvěrník“ postavy Gigi Hadid.

Kalendář má název „Dreaming“ a obsahuje 40 barevných a černobílých fotografií v širokém filmovém formátu. Z mužů v něm najdeme i Calvina Royal III a baletního tanečníka Sergei Polunina. Watson se zaměřil na ztvárnění fotek coby filmu v nejčistší podobě a uveřejnil fotky ze zákulisí focení...

Albert Watson / Pirelli Calendar
 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram