Když o svatební den prší kapky štěstí

Když o svatební den prší kapky štěstí

A co když bude pršet? Tuhle otázku si pokládají snad všechny nevěsty, ať už plánují svatbu venku nebo uvnitř. Největší obavou je, jaké budou fotky!

Venkovní svatby a samotné fotografie ve venkovním prostředí mají nezaměnitelné romantické kouzlo, tedy pokud se vydaří počasí.

Každá nevěsta sleduje již týden předem předpověď počasí a doufá, že se v ní neobjeví zlověstný černý mráček. Ale fantastickou svatbu lze naplánovat i bez kompromisů, třeba i za deště.

Občas to prostě nevyjde a již od rána lije jako z konve. A s tím by se mělo počítat již při přípravách. Chce to mít v záloze jakýsi plán B – mokrou variantu svatby.

Každá svatba je tak trošku jiná. I svatba v dešti se může vydařit a být nabitá emocemi a romantikou. Stačí se pořádně připravit, a to na všechno, od silného větru po bouřku.

Strach z deštivého svatebního dne se více méně točí kolem fotografií, kterými si budete stále připomínat jedinečný den svého života a tak musí být prostě dokonalé.

Déšť ale není žádný problém, pokud máte opravdu šikovného a zkušeného fotografa. K focení v dešti lze využít nejrůznějších romantických podloubí, koruny stromů nebo jednoduše deštník.

Pro mokrou variantu venkovních svateb je třeba mít v záloze dostatek deštníků i pro hosty, předem postavit nějaké zahradní stany, altánky či přístřešky a pro nejhorší případy mít připraven i prostor v interiéru. Nezapomeňte také na gumovky.

Překvapit vás může také silný vítr, proto veškerou dekoraci již při přípravách připevněte opravdu pevně. Stejně tak pevně by měl být připevněn i nevěstin závoj k jejímu účesu, který by mohl dělat v silném větru pěknou neplechu.

Nakonec tip jak uchránit venkovní prostor před blátem. Na místě kde se má svatba konat, postavte stany a další přístřešky již několik dní dopředu. I kdyby pršelo, zakryté plochy nebudou ve svatební den zcela promáčené.

A nezapomeňte, žádná svatba není stejná, třeba právě ta vaše bude v dešti, bude naprosto originální a nádherná!

Zdroj obrázků: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram