Když žena nosí sako

Když žena nosí sako

Sako je jeden z těch kousků ve vašem šatníku, které, když si s jeho výběrem dáte tu práci, má moc změnit celý outfit. A je jedno, jestli je černé nebo výrazné!

Sako je typicky formálním kouskem, který leckdo vytáhne ze skříně jen před návštěvou divadla nebo důležitým pohovorem. Zároveň má ale velkou moc a jako mávnutím kouzelného proutku obyčejný outfit otočí o sto osmdesát stupňů. V saku totiž nemusíte být jen nudná myš, stačí vybrat správný materiál a padnoucí střih. A takové jednobarevné sako vám udělá přímo medvědí službu.

sako1.jpg

Formálnější tón i hravější nota, jedno sako nakombinujete na sto způsobů. Nám se líbí klasická kombinace s kalhoty a podpatky i experimentování s volnějším trikem a výraznými sukněmi. Třeba s takovou koženou a svítivě oranžovou budete žena k nepřehlédnutí.

Sako se nebojte kombinovat i s džíny. Dejte si ale pozor na to, aby struktura saka nebyla moc elegantní, a naopak džíny roztrhané nebo z příliš výrazného denimu. Platí, že sako by mělo v outfitu hrát prim.

sako7.jpg

Sako, blazer, kabátek, jako by poslední dobou tyto pojmy splývaly v jedno. Mixováním stylů a střihů jsme došli k takovým kouskům, které mnohem lépe odpovídají našim potřebám. Třeba takový blazer (nebo oversized sako nebo kabát?) na posledním obrázku je k nezaplacení a dá se nosit snad ke všemu. Střih si vypůjčil od saka, jinak s ním ale nemá mnoho společného. Je mnohem neformálnější, pohodlnější a variabilnější. Pravidlo jednoho černého saka ve skříni tak už dávno neplatí, dnes je nezbytností i větší blazer!

sako4.jpg

Foto: polyvore.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram