Kim Jones debutoval na přehlídce Dior Homme jaro 2019

Kim Jones debutoval na přehlídce Dior Homme jaro 2019

Co nám přineslo uvedení nové pánské kolekce Dior Homme Jaro 2019 v Paříži? 

Kim Jones je jméno, které jste mohli slyšet ve spojitosti se značkou Luis Vuitton. Když v březnu ohlásil, že se přidá k domu Dior, spoustu módních nadšenců čekalo, co z této spolupráce vzejde.

Centrum celé přehlídky tvořila obří květinová socha od amerického umělce Kawse, která měla zobrazovat Christiana Diora v podobě jakéhosi medvídka ze 70 000 květin. 

Na seznamu hostů byla jména jako: Karl Lagerfeld, Victoria Beckham, Kate Moss, Naomi Campbell, Lily Allen, Lenny Kravitz, Bella Hadid, Robert Pattinson, Kelly Osbourne, A$AP Rocky a další. Mezi modely byl i dánský princ Nikolai.

Romantický styl

Celá kolekce se nesla v čistě romantickém duchu: květiny, pastelové barvy a zdobené detaily. Přesto však oblečení neubíralo na mužnosti, která byla podtržena ostře řezanými tvary. Zároveň byl každý model doplněn párem stylových tenisek.

Christian Dior jako inspirace

Květiny z této kolekce byly přesnou replikou květin z osobního porcelánu Christiana Diora, motiv a toile de jouy, který byl použit na tapetách prvního butiku v roce 1947. Jonesovou rukou se tak idea Christiana Diora dostala do současnosti. Což vysvětluje i růžové obleky, jelikož Dior byl velkým fanouškem růžové barvy. 

Bohaté na haute couture

Kim Jones využil všech možností, které Dior nabízí, co se historického ručního zpracování látky týče. Ačkoliv standardně pánská haute couture nenabízí tolik možností jako ta dámská, u tohoto módního domu to neplatí. V záplavě pánských triček je osvěžující vidět oblečení zpracované tak složitým způsobem. 

Sám Kim Jones o své kolekci tvrdí, že je to jeho pojetí toho, co dům Dior je. Zná svou klientelu a i ví, jak přitáhnout klienty nové, ale nechce se tomu přizpůsobovat. Spousta lidí se snaží přizpůsobovat mileniálům, ale nevypadá to skutečně nebo autenticky. 

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram