Knihovna Václava Havla #minidyzajn

Knihovna Václava Havla #minidyzajn

Dyzajn market tvoří protipól velkému. Sedmé minidyzajnové setkání se koná 18. - 19. března 2017 v Knihovně Václava Havla v Ostrovní ulici v Praze 1. 

Minidyzajn je nejen prodejní akcí, ale snaží se i o jakousi osvětu v autorské tvorbě a blíže představuje lidi žijící mezi námi, kteří si touto prací plní nejeden svůj sen, a to je také z jejich tvorby cítit. Nosit takový výrobek pak znamená mnohem víc než jen “udělat si radost”, je to zároveň i služba onomu tvůrci - potvrzení toho, že svou práci dělá dobře a že jeho tvorba zajímá nejen jeho, ale i veřejnost, kdy každý svým nákupem pomáhá plnit tvůrcův sen.

Součástí Minidyzajnu budou i dva workshopy tematicky spojené s knihovnou. Značka BLAHO připravila potisk porcelánových hrnečků, na které si můžete vtisknout verš, slovo nebo jen  písmeno, a tak propojit tvorbu autorky s vaší vlastní kreativitou. Hrnečky se poté vypálí tak, aby se mohly běžně používat, a takto připravené budou za 4 týdny k vyzvednutí.

A protože organizátorům není odkaz Václava Havla lhostejný a oceňují to, o co se knihovna snaží, tedy shromažďovat a digitalizovat Havlův odkaz, zazní i čtení z jeho zásadních textů: Zahradní slavnost, Dopisy Olze a Moc bezmocných.

Nemusíte tak přijít jen nakupovat, ale třeba se zaposloucháte do některého z povídání přítomných tvůrců, dáte si kávu v pop-up kavárně ILoveEspresso, nebo se inspirujete a začnete sami tvořit, či psát hodnotnou literaturu, nebo jen s obdivem strávíte sobotní odpoledne a budete vědět, že takový den za to stál.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram