Kokosový olej jako skvělý pomocník nejen pro pleť i zuby

Kokosový olej jako skvělý pomocník nejen pro pleť i zuby

Sen každé z nás, mít jenom jeden kouzelný produkt, který funguje na vše. Levný, účinný a ještě když krásně voní. Co více si přát? Možná vás překvapí, na co vše můžete kokosový olej použít!

zdroj: pexels.com

Kokosový olej jako velký hit každého léta díky svému všestrannému využití. Znáte ale všechny z nich? Na co vše můžete kokosový olej použít a proč by si jej měla pořídit každá žena?

Pleť

Není asi novinkou, že kokosový olej můžete používat místo krému. Ať už na obličej nebo na celé tělo. Hodí se především pro citlivou, smíšenou nebo mastnou pleť. Ženy se suchou pletí to nesmí přehánět, jelikož časté používání oleje trochu vysušuje. Výborně funguje na spálené tělo, popraskanou kůži nebo vyrážku.

zdroj: pexels.com

Vlasy

Horké dny dají vaší kštici pořádně zabrat, tak proč ji to nevrátit? Pokud vlasy stále vystavujete letnímu slunci, tak si dopřejte zábal na vlasy. Naneste si olej do kořínků až po konečky, pro delší vlasy by měla stačit vrchovatá lžíce. Rozetřete do délek a zakryjte si vlasy igelitem, nejlépe pak i do ručníku a takto vydržte alespoň 15 až 45 minut. Vaše vlasy vám za to poděkují.

zdroj: pexels.com

Zuby

O tomto účinku možná mnohé z vás neví, ale kokosový olej kouzelně působí na zubní sklovinu a zuby dokáže vybělit. Především pokud kouříte, pijete často kávu nebo červené víno. Dokonce působí antibakteriálně, a tudíž pomáhá i proti zubnímu kazu. Po každém čištění pastou si zuby přetřete pár kapkami oleje a nechcete působit, co nejdéle to jde.

zdroj: pexels.com

Vaření

Panenský za studena lisovaný olej je skvělý do vaší kuchyně. Můžete na něm osmahnout lívance nebo přidat pár lžic do těsta místo vajíček a vytvořit tak veganský recept. Skvěle chutná a provoní i letní zeleninové polévky.

zdroj: pexels.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram