Kolekce Chanel Cruise se nese ve znamení výrazných vzorů

Kolekce Chanel Cruise se nese ve znamení výrazných vzorů

Nastoupit a vyplouváme! Chanel představil novou svěží Cruise kolekci, která nás přenesla na výletní zámořskou plavbu.

Přehlídka Chanel byla opět velikým zážitkem. Celá atmosféra a interiér přenesl diváky na "molo" k velké zámořské lodi, a protože každá loď potřebuje svého kapitána, posádku a cestující, zastoupen byl opravdu každý. Samo sebou Karl Lagerfeld v roli kapitána, modelky pak napůl jako námořnice a dámy, vyplouvající za velkým dobrodružstvím. Jak vypadá francouzská Riviéra v pojetí jedné z největších francouzských značek? Plná retro prvků, pruhů a klasických Chanel kabátků.

POSÁDKA A NÁMOŘNÍCI

Námořnické prvky jsou jedněmi z nejvíce typických pro letní měsíce. Jelikož se celá přehlídka nesla právě ve znamení plaveb a retro francouzské Riviéry, nechyběly pruhy, lehké volné svetříky ani barety. Velmi patrná byla stylizace do námořníků alá Četník ze St. Tropez či kapitánských uniforem.

PASTELOVÉ BARVY A VZORY

Co se týká vzorů a látek, je kolekce neskutečně pestrá. Retro tendence se objevovaly nejen u námořnických outfitů ale také u barev a vzorů. Na molo vyrazilo několik proužkovaných modelů, které hrály různými pastelovými barvami. Skvěle vypadají také oranžové a modré lesklé komplety, které byly doplněny proužkovanou košilí a hedvábným šátkem. Velmi svěže působí i outfity ze strakatých látek.

VARIACE KLASICKÝCH CHANEL KABÁTKŮ

Co by to bylo za Chanel kolekci, kdyby nebyly zastoupeny ikonické kabátky a bundičky? Ty vidíme ve svěžejších variacích i klasických provedeních - jak střihově, barevně tak i materiálově. My jsme se zamilovali do zcela bílého outfitu ale také do hnědého kompletu se zkrácenými délkami.

NÁMOŘNICKÁ MODRÁ

Jaká barva vás napadne, když se řekne léto a moře? Hojné zastoupení v celé kolekci měla právě modrá barva. Ta v kombinaci s bílými kousky působí neskutečně vzdušně a svěže! Modrá je použita na detailech, velkých plochách a především pak na vzorovaných látkách. Skvěle vypadají především outfity, kde jsou použity různé vzory najednou. Možná kousky působí trochu chaoticky, na druhou stranu i velmi harmonicky.

KULATÁ RAMENA A NAFOUKNUTÉ RUKÁVY

Dalšími z výrazných prvků, které nás v Chanel Cruise kolekci neskutečně baví, jsou zakulacená ramena a vzdušné rukávy. Hned z kraje přehlídky se objevilo několik modelů s krátkými pevnými kulatými rukávky, které později přešly ve spadlá ramena a dlouhé nafouknuté rukávy. Nesmírně nás baví tento efekt na košilích, které se tak stávají hlavním kandidátem pro dovolenou u moře. Oversized, avšak stále velmi elegantní!

elle.com, ezcojournal.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram