Kolekce Cruise 2020 značky Dior je plná kultury, tradic a pocitů

Kolekce Cruise 2020 značky Dior je plná kultury, tradic a pocitů

Maria Grazia Chiuri rozvíjí kolekce u značky Dior neskutečně intuitivně a přirozeně. Její aktuální práce se odráží od místa, které již inspirovalo mnoho umělců, básníků a dobrodruhů.

Práce s africkými kulturami byl její sen, který si touto kolekcí Chiuri splnila. Inspiraci hledala konkrétně v imaginárních krajinách Maroka, země na pobřeží Středozemního moře, kde se potkává Afrika s Evropou. Tolik vyhledávané místo přineslo hlubokou myšlenku sdílených idejí, kterou se zabývá například feministická filozofka Naomi Zack ve své knížce: „…protože právě díky společnému základu může mezi ženami přes všechny jejich rozdíly vzniknout společná konverzace.“

Tato kolekce přináší v první řadě opravdový symbol, kterým je voskovaná potištěná látka, jejímuž původu a vývoji se už mnoho let věnuje antropoložka Anne Grosfilley. Tato látka oslavuje rozmanitost a diverzitu a pochází z Pobřeží slonoviny, kde ji speciálně vytvořila společnost Uniwax tak, aby odrážela symboliku módního domu, avšak zároveň i své zastoupení v oboru, který je čím dál méně dohledatelný.

  

Kolekce Cruise 2020 je plná emocí. Hlavními prvky jsou například tradiční barokové sako, model Džungle i barevný šátek s motivem afrického lva. Nádherné krajiny Maroka prostupují látkami na potiscích, žakárech i nitěných motivech. Sílu přírody dále odráží hedvábí, hedvábná gáza a tkanina šantung, ze kterých jsou ušity kabáty, obleky, skládané sukně a kalhoty v indigových, písečných a červeně okrových odstínech.

Módní dům Dior představil kolekci plnou emocí, tradic a kultur. Tleskáme.

christiandior.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram