Kolekce módního domu Prada sází na jistotu a klasické linie

Kolekce módního domu Prada sází na jistotu a klasické linie

Co by byl milánský týden módy bez Prady? Kreativní ředitelka a zakladatelka Miuccia Prada tentokrát vsadila na klasické linie a zemité odstíny barev a vytvořila minimalistickou kolekci. 

Výchozím bodem nejnovější sbírky bylo, že by osoba měla být důležitější než oblečení. Na míru šité kabáty, šaty, sukně nad kotníky a košile vypadaly na modelkách úchvatně. Inspirace 50. a 70. lety byla patrná a Miuccia Prada se nebála ani kombinování materiálů. Nechyběly ani jemné úplety, lehce průsvitná polo trika, plisované sukně nebo kabáty se zajímavými potisky. Ve sbírce se snoubilo mnoho rozličných textur, jakými byly například macramé, samet, flitry či satén. 

U kolekcí Prady se musí krása hledat vždy v detailech. Jednoduché siluety byly ozvláštněny o doplňky v podobě klobouků a čepic, kabelek, bohatě zdobených náhrdelníků a náušnic, oversized brýlí, límečků a bot se zlatou přezkou. Cílem bylo vytvořit nadčasovou kolekci; moudře investovat do několika kvalitních kousků, které vydrží několik let.  

Prada nedávno provedla zcela razantní krok. Spolu s dalšími brandy jako Chanel, Gucci nebo Burberry podepsala tzv. G7 Fashion Pact. Ten slibuje, že v rámci podnikání budou značky, jež dohodu podepsaly, udržitelnější, etičtější a ekologičtější. Budou používat pouze recyklovatelné materiály, proto Prada letos upustila od klasického nylonu. To je rozhodně krok vpřed. 

Přehlídku otevírala dánská modelka Freja Beha Erichsen v jednoduchém světle modrém triku, bílé áčkové sukni a hnědých botách se zlatou přezkou. Na mole se kromě Erichsen objevily také modelky Gigi Hadid, Kaia Gerber, Adut Akech či Sara Blomqvitz

Vogue.com, DazedDigital.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram