Kolekce Vans x Vincent Van Gogh

Kolekce Vans x Vincent Van Gogh

Vans kombinuje moderní streetwear s klasickým uměním v nové kolekci, ve které spolupracuje s holandským Muzeem Vincenta Van Gogha. 

Od 3. srpna je v prodejnách Vans a jejich internetových stránkách oficiálně k dostání nová kolekce, ve které značka kombinuje moderní streetstyle s klasickým uměním. Využívá zde motivy známých obrazů Vincenta Van Gogha jako Slunečnice, Lebka, Kvetoucí mandloň nebo jeho vlastní autoportrét. Účelem je zvýšit popularitu klasického umění u mladé generace, což se v této kolekci opravdu povedlo. Smotivy obrazů holandského umělce 19. století jsou oživené klasické Vans tenisky Authentic, Slip-On, Old Skool a Sk8-Hi ale také oblečení a doplňky jako mikiny, kšiltovky, trika nebo batohy. 

vans x vincent van gogh

S motivy lebky si tak můžete vybrat mezi mikinou, slip-ony, kšiltovkou. Kvetoucí mandloň v kolekci zdobí mikinu, saténový bomber, kšiltovku nebo tenisky SK8-hi. Slunečnicový motiv najdete na teniskách Authentic nebo tričku, které jsou rovněž k dostání s autoportrétem holandského umělce

Výtěžek z prodeje této kolekce půjde mimo jiné na fond pro ochranu dědictví Vincenta Van Gogha. Vzhledem k tomu, že se jedná o první podobný nápad kombinace moderního oblečení s uměním 19. století, můžeme očekávat, že se po originální kolekci jen zapráší. Doufáme ale, že se nejedná o poslední kolekci ve spolupráci s klasickým uměním.

vans x vincent van gogh

vans x vincent van goghvans x vincent van gogh

vans xvincent van gogh

vans x vincent van goghvans x vincent van gogh

vans x vincent van gogh

vans.com, hypebeast.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram