Kolekci Marca Jacobse si nejspíš nekoupíte, zato vás rozhodně pobaví

Kolekci Marca Jacobse si nejspíš nekoupíte, zato vás rozhodně pobaví

Některá média nazvala tuto kolekci jako magickou. My si k tomu přidáme větší dávku fantazie a kromě cukrové vaty a velkých bonbónů v těchto šatech možná uvidíme i kousek módy.

Módní přehlídka tohoto velikána nezačala včas, její zpoždění publikum značně rozladilo. Davem se šířila myšlenka, že toto by měl mít Jacobs naprosto zvládnuté. Nicméně ke své kolekci se nakonec dostal a omámil publikum tzv. magickou módou, kterou označil za čistou a neúprosnou. „Je mi upřímně jedno, jestli je to nové, nebo staré či moderní, neformální nebo tak,“ řekl Jacobs během přehlídky. Srovnával také módu lidí navštěvující kavárnu Starbucks a „ty ostatní“.

Co ale do jarních kolekcí pětapadesátiletý návrhář přinesl s jistotou, je méně vážnosti a více zábavy. Na své začátky si určitě zavzpomínaly značky jako Chanel s Karlem Lagerfeldem a Yves Saint Laurent. Peří, obří štítky, bavlněné „bonbóny“ v pastelových odstínech přinesly vznešenost i extravaganci zároveň. Jaká budou výsledná prodejní čísla je v tuto chvíli ve hvězdách. V kolekci najdeme ale také pár nositelných kousků jako tříbarevný kostýmek, nadýchané sukně zúžené v pase či jarní kabátek. A dle vyjádření Jacobse je právě tohle móda v pravém slova smyslu, kterou by návrháři chtěli tvořit. Otázkou jen zůstává, zda to nadchne i ženy, které sem chodí nakupovat.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram