Konečně prozrazeno: co z módních fotek prochází Photoshopem?

Konečně prozrazeno: co z módních fotek prochází Photoshopem?

Denně si naše tělo z titulek časopisů skrz prsty prohlíží dokonalost modelek, hereček i zpěvaček. Všechny je totiž spojuje jedna věc, než jejich snímky dorazí do tiskárny. Photoshop. 

Obdivujeme hladkou pleť jen po jedné slabé vrstvě sjednocujícího makeupu, dokonale vykreslené obočí a kočičí řasy, které se nám nepodaří ani s nejlepší řasenkou. Kocháme se nad dokonalým makeupem hvězd obálek lifestylových časopisů a přitom nejrealističtější pohled na realitu modelek nám nabízí backstage snímky, případně fotografie pořizované po ránu či u moře a bazénu a přidávané na osobní Instagramové účty. Na fotografiích níže si všimněte i těch nejdrobnějších detailů, jako je zarovnání zubů, vyzmizíkování vrásek, změna barvy očí, kompletní přebarvení pleti i ve své podstatě vyrobení nových nehtů včetně barvy použitého laku. 

Také vlasy jsou oblastí, která prochází pečlivou úpravou. Především jsou odstraněny všechny přečuhující a nehodící se vlasy, je dodán objem, lesk a často pozměněn i odstín, aby odpovídal přesně tomu, čemu je potřeba. Na fotografii níže není rozdíl tak patrný, je nám ale jasné, že co se týče reklam, zejména na jakékoli vlasové přípravky s vysokým stupněm dodatečných úprav, můžete počítat. 

Často nás trápí a nemusí se jednat ani o nijaké výrazné tukové polštářky. V některých pozicích se totiž nelibě krčí i samotná kůže. Ovšem všimla jste si toho někdy na nějaké obálce? Ani jste nemohla, protože úpravy na postavě jsou naprosto běžné. Kromě vymazávání špeků, je běžnou praxí tónování svalů na břiše, rukou i nohou, vyhlazování celulitidy, zvětšování prsou, ubírání na vnitřních stehnech či zjemňování přirozených vrásek kůže. 

fashionising.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram