Kostýmy a vizáž v závěrečném dílu The Hunger Games

Kostýmy a vizáž v závěrečném dílu The Hunger Games

Tolik očekávaný závěrečný díl Hunger Games přišel do kin a s ním i náš malý, módní rozbor kostýmů.

Jestliže jste fanoušky „The Hunger Games“, ať už knih nebo filmů, jistě víte, že čtvrtý díl, Síla vzdoru 2. část, přináší velice ponurou atmosféru. Druhá část navazuje přesně tam, kde první skončila, kde se Katniss (Jennifer Lawrence) zotavuje z posledního boje. Nebudeme se ale tolik zabývat dějem jako spíše kostýmy, které na sebe herci v rámci natáčení oblékli.

Jsou to totiž právě kostyméři a maskéři, kteří dodávají celému příběhu punc okázalosti. Perfektní líčení i kostýmy vyšší vrstvy i tolik odlišná vizáž lidí bojujících o vlastní život v Hladových hrách. Řekněme, že to je jedním z hlavních důvodů, proč mají Hunger Games takovou sledovanost.

V okrese 13 je móda stejně utilitární, jako jsou vojenské bunkry a zdá se, že z větší části je zde nekonečná zásoba kapsami pokrytých kombinéz pro ženy, muže i děti. Přeci jen nás ale z ospalosti vytrhne slavnostní příležitost, když se Finnick a Annie rozhodnou oddat ve svazek manželský. Annie je oděna do panensky vyhlížejících šatů s jemným závojem, zatímco Finnick má šat stále spíše podobný kombinéze nežli slavnostní košili, i když tu by mohl připomínat límec, kterým je ozdobena. Za nás by tyto košile nemusely vypadat věru zle ani ve skutečném světě.


 

Velitel Paylor (Patina Miller) vystupuje jako silná osobnost, i její oděv tedy musí působit tvrdě. Což silná deka, kterou má kolem sebe omotanou pásky naprosto perfektně splňuje. Neútulná tkanina dodává správný šmrnc burcujícím projevům.

 

Velitel Lyme (Gwendoline Christie) s androgynním vzhledem, téměř bez make-upu, s jednoduchým kostýmem rovněž nevzbuzuje žádnou velkou vřavu.

S tmavě purpurovým odstínem, líčením a kombinací textilu a kůže dává malou módní naději herečka Natalie Dormer v roli Cressidy. Jakoby jinak veškeré barvy a crazy styl zmizely z povrchu zemského.

Dokonce i samotná Katniss na pár okamžiků získá barevněji laděný kabátek, avšak ihned potom se vrátí zpět k černé bojové výstroji, která lichotí její štíhlé postavě. Tyrkysový kabát s kapucí ji však moc sluší, navíc jí dává prostor leccos schovat, například luk a šíp.

Skutečným králem ošacení svrchnosti mezi muži je Snow (Donald Sutherland), který má černý semišový oblek s bílou růží či volnější střih vínového roucha opět nezbytně s bílým květem. Přeci jen v černé působí více jak zlý padouch.

Nejvíc se ale všichni milovníci extravagantního vzhledu těší na samotnou Effie Trinket (Elizabeth Banks), která v našich srdcích přinejmenším zaplesala. Její módní styl je popuštěn z uzdy všemu, co vás napadne, a přitom má stejně svůj osobitý řád. Fialové koktejlky s velkým límcem a žlutými květinami od nás získávají číslo jedna.

Šedá barva, rozmáchlé zdůraznění ženských předností, propracovanost detailů i to, že herečce vytrhali obočí, působí dokonale. Alespoň pro obyvatele Panemu. A tak trošku i pro moda.cz.

Třešničkou na dortu je Coin (Julianne Moore), která má definitivní krásu ve futuristické šedi, působíc autoritativně, avšak žensky a silně zároveň.

Jako malý bonus přikládáme pár záběrů z proběhnutých premiér The Hunger Games, kterých se účastnili i samotní představitelé.

facebook.com/thehungergames

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram