Kousek za hranice na předvánoční nákupní orgie

Kousek za hranice na předvánoční nákupní orgie

Kdo nenakupoval alespoň jednou za život v Drážďanech, jako by nežil. Říká Barbora Mottlová. 

Tohle malebné městečko je plné kultury, klobásek a hlavně skvělého nakupování.

O tom ví své i cestovní kanceláře, které do Drážďan přímo na nákupy dělají zájezdy, vlakové společnosti nabízí výhodné balíčky pro skupiny, ale samozřejmě i autem se dá udělat krásný výlet. Ten jsem si ani já, obzvláště před Vánocemi, ještě než vypukne to davové šílenství hnané nakupovací horečkou, nenechala ujít. Když jsem v diáři zjistila, že mám jeden den celý volný, a to je u mě zázrak, nenechala jsem si ho za žádnou cenu urvat ničím jiným než slastným shoppingem v oblíbeném městě v dráždivém Německu.

 

A protože mám kolem sebe dost náruživých a světaznalých shopalcoholiček, vyrazila jsem z jednou z nich. Šárka tam jezdí poměrně často a tak už zná všelijaké finty a tipy. Naprosto dokonale jsme zaparkovaly její Mercedes opodál hlavní nákupní třídy jen za 3 eura na celý den a celé nedočkavé jsme si to hrnuly kolem nádraží, kde už se sjížděli nákupčí z širokého okolí. A jestli by si snad někdo myslel, že si v zahraničí nemusí tolik dávat pozor na pusu, je na omylu.. Našimi domorodci se to tu jen hemží.

 

Kousek od nádraží se nachází obchod T. K. Max, který mi byl až doteď zatajen. Šárka mě ale jako zkušená nákupnice vedla hned tam. Ne, nepřepsala jsem se, není to T. J. Max, který známe ze Spojených států, ale v podstatě je založený na stejné bázi. Outletové značkové zboží, které jde u nás sotva do obchodů, se tu prodává za příjemné ceny. Kabelky, boty, hadříky i prádlo a samozřejmě kosmetika a bižuterie. V takovém obchodě se nerada limituji a zkrátka beru, co se mi líbí. Před svátky jsou všude krásně zabalené vánoční sety a kolekce, takže má člověk hned co koupit, i když vůbec nemá předtím představu co. A o těch nádherných balíčcích pro děti se všemi těmi kreslenými a komiksovými postavičkami ani nemluvě.

 

Samozřejmě, když Drážďany, tak nemůžu opomenout velice oblíbený Primark. Nízké ceny, nízká kvalita, ale i tam se dají vyštrachat poklady, a to hned ve třech patrech obchodního domu. Kdo by si nechal ujít batůžek ve tvaru animovaného hrnku z Disney pohádky o zakletém zámku? Stále čekáme, kdy se konečně otevře Primark u nás, ale na druhou stranu, byla by veliká škoda přijít o ten krásný výlet do Drážďan s vánoční atmosférou a zážitkem.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram