Krajková romance Marchesa Jaro 2015

Krajková romance Marchesa Jaro 2015

Britky Georgina Chapman a Keren Craig, tvořící pod značkou Marchesa, si pro nás letos připravily menší překvapení. Stejně jako další značky vsadily v jarní svatební kolekci na jednoduchost.

Jarní svatební kolekce značky Marchesa nás překvapila svým jednoduchým pojetím. Žádný nahromaděný tyl, přehršle volánků ani výrazné aplikace! To se přeci k jaru ani příliš nehodí, a proto jsme byli zvědaví na nejnovější couture kolekci ušitou ve vší smyslnosti a ženskosti.

Na rozdíl od ostatních kolekcí můžeme očekávat jednoduché střihy bez násilného zdobení. U šatů se návrhářky Georgina Chapman a Keren Craig zaměřily vždy jen na jeden výrazný element, čímž maximálně podtrhly celkový vzhled modelu.

Krajka má na jaře obrovské kouzlo, které se rozhodly návrhářky maximálně využít. Zdobí dlouhé splývavé róby, dekolty i rukávy všech délek. Zajímavá je také její kombinace se saténem a hedvábím, kdy vytváří nádherné detaily.

Barokní tvary se přesunuly do pozadí, aby uvolnily místo střihům ve stylu malé mořské víly. Své místo v jarní kolekci Marchesa 2015 našla také silueta H. Ta se objevuje na krátkých šatech, ale také jako zajímavý prvek na šatech dlouhých, kterým ovšem podle mého názoru ubírá na kráse. Na druhou stranu silueta A inspirovaná stejným obdobím na šatech do půli lýtek perfektně vynikne a zdůrazní jejich dívčí půvab. Perličkou na dortu jsou pak nádherné střevíčky obuté do lehounké krajky.

Z přehlídek ale už teď víme, že zimní kolekce bude opět plná volánků, řasení a ohromných suknic složených z milionu kousíčků.

Obrázky: marchesa.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram