Křest unikátního kalendáře PROMĚNY 2015 Nadace Archa Chantal

Křest unikátního kalendáře PROMĚNY 2015 Nadace Archa Chantal

Redakce Módy.cz měla tu čest zúčastnit se velmi povedené akce s úžasnou atmosférou, křestu unikátního kalendáře PROMĚNY 2015 Nadace Archa Chantal, na kterém nechyběly ani známé osobnosti.

Ve čtvrtek 6. 11. se celá řada známých tváří podporující charitu sjela na jedno jediné místo, aby se mohli stejně jako my, Móda.cz, zúčastnit křestu kalendáře PROMĚNY 2015 Nadace Archa Chantal.

Chantal Poullain, zakladatelka Nadace Archa Chantal, si pro křest tohoto unikátního díla nemohla vybrat lepší místo. Buddha Bar Praha disponuje nádhernými interiéry, oduševnělou výzdobou, která navozovala skvělou atmosféru a proto to bylo také ideální místo pro tak výjimečnou akci.

Křtu se opět ujala Květa Fialová, tradiční kmotra tohoto charitativního projektu. Večerem perfektně provázel Petr Čtvrtníček, který se také ujal dražby pěti vybraných zarámovaných velkoformátových originálů fotografických portrétů z kalendáře a podepsaných všemi osobnostmi, které v kalendáři PROMĚNY 2015 naleznete.

Fotografie Chanatal Poullain, která je v kalendáři PROMĚNY 2015 zobrazena jako Gene Simmons, byla vydražena za 270 000 Kč,  Bolek Polívka – Jan Žižka z Trocnova za 215 000 Kč, Simona Stašová – Margaret Thatcherová vynesla 100 000 Kč, Michael Kocáb – císař František Josef I. za 55 000 Kč a Tereza Kostková v roli Fridy Kahlo 70 000 Kč. Originál kalendář se vydražil za 48 000 Kč.

Celkem tedy dražba letos vynesla Nadaci Archa Chantal: 758.000 korun českých.

Nadace Archa Chantal se svou charitativní pomocí za účelem zlepšení prostředí v dětských nemocnicích a léčebnách rozhodla podpořit kalendářem PROMĚNY poprvé roku 2009, kdy vybrala 12 oblíbených osobností a vtiskla jim nové tváře, nové podoby.

Letošní kalendář PROMĚNY 2015 autorů Petra Kurečky a Marka Škarpy je tu tedy již po šesté, aby opět pomohl charitativním projektům Nadace Archa Chantal herečky a šansoniérky Chantal Poullain.

Na dvanácti fantastických  fotografiích uvidíte nádherné portréty skutečných postav a osobností, které se nesmazatelně zapsaly do historie a zásadně ovlivnily svět. Tvářím dávné i nedávné historie vdechli nový život významní čeští herci, ale také jedna pěvecká a režisérská hvězda, díky šikovným rukám maskérek Adély Bartákové, Jany Dufkové a Veroniky Milé a samozřejmě kostýmům Kateřiny Kutové. Většina z nich si nenechala křest ujít.

A koho za koho v kalendáři najdete?
Chantal Poullain jako Gena Simmonse, jako Vicent van Gogh pózoval Karel Dobrý, Milan Šteindler se proměnil v Alfreda Hitchcocka, Simona Stašová se stala na okamžik Margaret Thatcherovou.

 

Naprosto úžasná proměna se povedla v případě Simony Babčákové, která si zahrála na Vlastu Buriana, Tereza Kostková byla perfektně proměněna do Fridy Kahlo, v Abrahama Lincolna se doslova převtělila Regina Rázlová, na kytaru jako Keith Richards si zahrála Luba Skořepová.

Naprosto k Nepoznání je také Lenka Filipová jako Niccoló Paganini a stejně tak Michael Kocáb jako František Joasef I., Boris Hybner v podobě Agathy Christie či Bolek Polívka jako Jan Žižka z Trocnova.

Věříme, že kalendář bude mít stejně velký a možná ještě větší úspěch než minulá vydání. Výtěžek z prodeje kalendáře poputuje na rekonstrukce a nákup vybavení dětských oddělení v českých zdravotnických zařízeních.

Kupte si nový kalendář PROMĚNY 2015 i vy a nejen že strávíte 12 měsíců se zajímavými osobnostmi a krásnými fotografiemi, ale opět podpoříte dobrou věc!

Foto: Lukáš Petr Tesař

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram