La Gallery Novesta praskala ve švech

La Gallery Novesta praskala ve švech

Slavností zahájení prodeje nejnovějších kolekcí tří designerek Hany Frišonsové, Marcely Křížové a Jany Mikešové v concept store La Gallery Novesta přilákalo množství hostů.

Ve čtvrtek 26. 2. proběhl v La Gallery Novesta již 16. Fashion shake, tentokrát ale s pozměněným konceptem.

Fashion shake proběhl tentokrát s větší předchozí organizací i propagací. Vedle představení kolekcí zde probíhal doplňkový program, jakým byla například prezentace designových kávovarů Nespresso, a s ním spojená ochutnávka kávy, nebo možnost nechat se nalíčit od známé vizážistky Lucie Hruškové Gibodové z Lancôme.

Další novinkou bylo, že přímo pro Fashion shake vznikly image fotografie prezentovaných kolekcí, které nafotil Ladislav Kyllar. Tato akce se také od nynějška bude konat méně často z důvodu zachování exkluzivity.

Pečlivé plánování nového Fashion shake se také projevilo na návštěvnosti. La Gallery Novesta totiž doslova praskala ve švech a v jednu chvíli nebylo možné prodejnou ani projít. Příjemná přátelská atmosféra však zůstala zachována po celý večer.

Ale k tomu nejdůležitějšímu. Proč se tu davy obdivovatelek a obdivovatelů autorské módy sešly - své nové kolekce zde představily rovnou tři módní návrhářky: Hana Frišonsová, Marcela Křížová a Jana Mikešová.

Hana Frišonsová, jejíž jméno se letos objevilo i v širší nominaci na cenu Czech Grand Design, představila kolekci nazvanou FUTUHERO založenou na vizi renesančního vědce z budoucnousti.
Hlavním motivem kolekce je přetvořená fotografie jeskyně z Havlíčkových sadů, která zobrazuje přechod mezi jinými světy v dimenzi a čase.
Oversize mikiny, tuniky, topy a šaty jsou vytvořeny z funkčního materiálu Coolmax a doplněné háčkovanými doplňky s ruční batikou.

Marcela Křížová zahájila prodej své debutové kolekce, kterou symbolicky nazvala No. 01, ve které řeší ikonické a nadčasové kousky dámského šatníku.
Některé přetvořila méně, jiné více, ale všechny spojuje vzájemná kombinovatelnost a souzní s návrhářčinou ideou, že je lépe investovat do kvalitních a originálních oděvů, než nakupovat impulsivně a ve zbytečně velkém množství.

Zkrátka i v módě platí, že kvalita by se měla řadit nad kvantitu.

Nositelka této kolekce je sebevědomá a silná žena, která má ráda zajímavě řešené oděvy, oceňuje variabilitu, originalitu, to vše v duchu minimalismu.

 

Jana Mikešová, tvořící pod svou značkou MIK, je již proslulá tvorbou v duchu téměř zapomenutých technik.
Nová kolekce, inspirovaná především přírodou, nese název Vesna po bohyni jara a chrakterizuje ji něžnost, nevinnost a smyslnost, to vše v nadčasových, převážně ručně vyráběných oděvech.

S těmito návrhářkami se navíc můžete v La Gallery Novesta setkat i za běžného provozu, kdy vám rády poradí při výběru originální módy. Neváhejte tedy concept store v ulici Elišky Krásnohorské navštívit a pokochat se autorskou lokální tvorbou, která má co říct a je naprosto jedinečná.

 

Zdroj foto: Monika Petrovicová, Ladislav Kyllar, 2W atelier, Adam Křena

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram