La Gallery Novesta představila novou kolekci Zuzany Kubíčkové

La Gallery Novesta představila novou kolekci Zuzany Kubíčkové

Fashion shake No.11 zahájil prodej jarní kolekce Zuzany Kubíčkové v La Gallery Novesta. Kolekce s názvem Athanasia je velmi ženská, svěží a odlehčeně romantická.

8.4. jsem navštívila slavnostní Fashion shake, tentokrát se Zuzanou Kubíčkovou. Mezi návštěvníky v La Gallery Novesta nemohla chybět ani její zakladatelka Olo Křížová. A bylo to velmi příjemné setkání kreativních lidí v prostředí všeobjímajícího designu a módy.

Kolekce Athanasia je plná krajek, šifonového hedvábí a výšivek. Dominantním prvkem celé kolekce je transparentnost materiálů, kterou Zuzana využívá mimo jiné pro variabilitu oděvů.
K průsvitným šatům je totiž možné pořídit spodničky v různých barvách a měnit tak jejich podobu.

Krajka je použita v moderních souvislostech a boří zažité usedlé principy jejího používání. Jsme zvyklí vnímat krajku jako součást spíše formálního oděvu a tak nějak těžkopádně. V kolekci Zuzany Kubíčkové naopak krajka působí velmi svěže, mladistvě a uvolněně.

Jako dezény vyšité v hédvábném šifonu se v kolekci objevují květinové motivy, nebo hravé barevné puntíky. Krajky jsou začištěny pouhým zastřižením do tvaru dekoru.

Střihově autorka vytvořila oděvy, které sluší každé postavě a podtrhují ženskost.

Sama Zuzana popisuje svou kolekci jako velmi nositelnou a vystihla ji slovy „upoutá, ale nekřičí“.

V průběhu večera jsem měla čas důkladně prozkoumat celý prostor La Gallery Novesta, který byl založen jako „vize prodejního prostoru jako platformy pro komunikaci s designéry, umělci a obchodníky“.

Již z názvu prostoru je zřejmé, že galerie nabízí také obuv značky Novesta, která je asi nejlépe známá svými originálními trendy holínkami do města.

Dále obchod pravidelně spolupracuje s mnoha českými designery oděvů i šperků. Seskupení prezentovaných značek a návrhářů se v průběhu sezón mění podle aktuální tvorby. V tuto chvíli jsou zde k vidění tvůrci jako Kateřina Geislerová, Marcel Holubec, Jindra Jansová, Eva Brzáková, Hanuš Lamr a další.

Pokud milujete originální autorskou módu s nádechem luxusu rozhodně koncept La Gallery Novesta navštivte.

Můžete zde zakoupit nejen modely od Zuzany Kubíčkové, které vás promění v éterickou bytost. Ale zároveň se nadýchat čerstvého designového vzduchu a udělat si přehled o té nejlepší české a slovenské módní tvorbě.

Foto zdroj: Zuzana Kubíčková Facebook

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram