LAFORMELA na MBPFW 2019 přinesla městský styl

LAFORMELA na MBPFW 2019 přinesla městský styl

LAFORMELA je značkou návrhářského DUA (původně TRIA), která představila v neděli svou dámskou kolekci na Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku.

Československá značka působí na módním trhu od roku 2010. Ve své nabídce se zaměřuje na unikátní ready to wear oděvy a doplňky. Hlavními designéry a představiteli značky jsou Antonín Soukup a Miroslava Kohutiarová.

Návrháři LAFORMELA získali v roce 2014 cenu Czech Grand Design za nejlepší kolekci SS 2015, představení jejich práce však přesahuje i dál za hranice. Poslední dvě sezónní kolekce prezentovali zahraničním nákupčím z celého světa v zastoupení showroomu Other / Wise během pařížského týdnu módy.

Jejich designerská díla byla publikována i v zahraničních předních módních magazínech, jako v italské vogue, ve W Magazine, ale i v českém Elle, Instyle, Harper´s Bazaar a dalších.

„Chceme našemu zákazníkovi nabídnout vzpomínku a pocit svobody,” vysvětlují o své značce Antonín a Miroslava pro oficiální stránky Mercedes-Benz Prague Fashion Week.

Městský styl, který se reflektuje i do této kolekce, se zaměřuje na grafické zpracování oděvů a souhru až ponurých barev. Inspirací pro tuto dvojici jsou subkultury 80. a 90. let a outdooru.

Tuto ideu uchvátilo i několik známých tváři České republiky, jejich modely nosí na sobě například Jitka Schneiderová, modelka Karolína Kurková nebo herečka Tereza Voříšková.

archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram