Leah Rama představuje kolekci inspirovanou Perchtou z Rožmberka

Leah Rama představuje kolekci inspirovanou Perchtou z Rožmberka

Mladičká avšak zcestovalá studentka prestižní Savannah College of Art & Design představuje světu unikátní módní kolekci inspirovanou Perchtou z Rožmberka.

Začínající módní návrhářka z Atlanty, Leah Rama, nedávno představila dech beroucí kolekci The Phantom collection. Jako součást své závěrečné práce z oblasti módního designu na SCAD, vytvořila Leah Rama unikátní kolekci inspirovanou duchem z jejího rodu, o kterém se u nás vypráví mnoho příběhů a legend. Její inspirací se stala historická postava českých dějin 15. století, Perchta z Rožmberka, dnes přezdívána Bílou paní.

Leah Rama během studií podnikla mnoho cest s cílem poodhalit Perchtino tajemství, nahlédnout do jejího života, a v neposlední řadě zkoumat příběhy duší, které se zjevují lidem po celém světě, ať už v podobě Bílé paní bloudící po chodbách zámku, průhledných duchů či entit vířících nejrůznějšími energiemi. Své poznatky a pocity spolu s podobiznou Perchty z Rožmberka navíc propojuje s regionálním folklórem, jemuž vdechla novou vzrušující formu.

Naši pozornost o to více upoutá inovativní umělecký přístup Leah k designu i technice tisku. Díky struktuře tkanin v kombinaci s tiskem a 3D efekty se Leah podařilo na samotných textiliích zachytit příběhy. Příběhy a tajemnou energii ukrytou ve snových obrazech, které v nás probouzí nejrůznější emoce.

Zdroj: Leah Rama

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram