Lednice na make-up: jak správně skladovat kosmetiku?

Lednice na make-up: jak správně skladovat kosmetiku?

Jistě každý z nás má v lednici kromě ovoce a zeleniny také svůj oblíbený oční krém, sérum či jade roller na masáž obličeje. Ale napadlo vás mít malou lednici jen na vaše krémy a všechny zkrášlovací pomůcky?

Nic není nemožné. Na trhu je totiž k dostání malá lednice, která je určena pouze na make-up. A jak to vlastně s tím uskladněním je?

Pokud stále váháte a žádný z vašich kosmetických přípravků chladu nevystavujete, měla byste o tom alespoň popřemýšlet. Samozřejmě každý produkt má jiné složení, proto se vždy raději přesvědčte, zda není na obalu přímo doporučené uskladnění, ale co tedy do lednice rozhodně patří?

Oční krémy

Jeden z produktů, který jednoznačně do lednice patří, je právě oční krém. Studený krém vaši pokožku krásně vypne a hlavně osvěží. Ranní aplikace se tak stane rázem oblíbenou činností. Navíc nízká teplota může životnost očních krémů jen prodloužit.

Séra a hydratační krémy

Tady si dejte pozor, aby krém či sérum neobsahovalo oleje. Pokud by tomu tak bylo, do lednice jej raději nedávejte. Ovšem v každém takovém produktu mohou být látky, které změní svou konzistenci při vystavení nízké teplotě, ale pokud i přesto chcete dát tento výrobek do lednice, zkuste nejprve trochu odebrat do menší uzavíratelné nádoby, kterou necháte v lednici. 

Přírodní kosmetika

Velké popularitě se v posledních letech také těší přírodní a bio kosmetika. Tyto produkty jsou většinou vyráběny v menších dávkách a bez použití konzervantů, což přímo po chladu volá. Aby vám tyto produkty déle vydržely, je opravdu lepší je skladovat v lednici. Pokud skladujeme podobnou kosmetiku a vůbec veškeré krémy např. v koupelně, teplota, která zde hodně kolísá, ovlivňuje účinky všech krémů.

Masky a obličejové mlhy

V horkých letních dnech jsou obličejové mlhy nepostradatelným pomocníkem k rychlému osvěžení. Každé ráno před odchodem z domu jej můžete vzít s sebou do kabelky a během dne se kdykoli osvěžit. Stejně jako plátýnkové masky, které díky nízké teplotě budou působit nejen hydratačně, ale také osvěží a rozzáří vaši pleť.

Jade roller

O tom už jsme vám psali. Tenhle malý zázrak rozhodně do lednice patří. Díky příjemnému chladu svou ranní masáž obličeje jen umocníte. Skvěle působí na otoky obličeje a oblast okolo očí.

vogue.co.uk, makeupfridge.com, pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram