Letní Letná byla odstartována, navštivte do konce prázdnin nový cirkus

Letní Letná byla odstartována, navštivte do konce prázdnin nový cirkus

Cirkus tak trošku jinak. Minulý týden odstartoval 16. ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu a divadla Letní Letná. Bohatý program plný nejenom divadelních představení si můžete užít každý den až do 1. září 2019.

Je odstartováno

Oficiální zahájení proběhlo s velkolepou „procházkou v oblacích“, kterou ukázala světoznámá provazochodkyně Tatiana-Mosio Bongonga, která přešla ve výšce 35 metrů na laně dlouhém 350 metrů přes Vltavu. Následovalo spoustu dalších venkovních show jako například akrobatické představení Blackout paradox nebo pouliční představení Cink The Universe.

Novodobý cirkus

Již za pár dní, konkrétně 23. srpna, můžete spatřit premiéru nového představení Heroes, které uvedou populární Losers Cirque Company. Ti si tentokrát ke spolupráci přizvali uměleckého ředitele Činohry Národního divadla Daniela Špinara a držitele Thálie Radima Vizváryho. Těšit se můžeme i na oblíbené VOSTO5, Holektiv, Bratry v tricku, Squadra Sua a další. Ani letos nebudou chybět tematické večery Cirksession a Žonglérská galashow.

Představení pod hvězdnou oblohou

Open-air představení Letní Letné jsou jedním z hlavních důvodů, proč se sem tisíce návštěvníků každý rok vrací. Neopakovatelná atmosféra, originální příběhy i vynikající herecké a artistické výstupy vás budou bavit. Z pouličních představení, které se letos chystají nesmí chybět oblíbená VOSTO5 a jejich Stand'artní kabaret a Bratři v tricku uvedou své populární představení Běžkařská odysea. Návštěvníci se mohou těšit i na Flow Arts night. Na tomto fire gala spatří všechny možné formy ohnivého i světelného tance v podání špičkových umělců nejen z Čech, ale celého světa.

Letní Letná dětem

Festival Letní Letná věnuje svůj denní čas již tradičně naplno dětem, pro které je připravený pestrý program, a to pro všechny věkové kategorie. Děti se tak mohou těšit na pestrobarevný svět plný pohádek a příběhů, překvapení, kouzel, hudby a pohybu. Také na 4 až 5 představení ve stanu i venku. O víkendech vás zde čeká program Letňáček plus, který je určený pro děti nad 4 roky, kdy si vyzkouší cirkusové dovednosti, spoustu her a tvoření. O děti se starají profesionální lektoři a jsou pro ně organizovány soukromé workshopy vedené například Cirkusem TeTy, Cirkusem LeGrando, Vojtou Vrtkem, Bratry v tricku a dalšími lektory. A nezapomeňte ani na příměstský tábor určený pro děti ve věku 6 -15 let, kde se děti učí základům herectví, žonglování, výtvarných aktivit, práce s hlasem s odborníky daných profesí.

Foto kredit: František Ortmann

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram