Letní pánské trendy: Jak nosit kraťasy?

Letní pánské trendy: Jak nosit kraťasy?

Připravili jsme pro vás stručného průvodce světem pánských šortek. Jak vybrat ten správný střih, který vám padne jako ulitý a čemu se vyvarovat? I když neexistují přísná pravidla pro nošení kraťasů, je dobré mít na paměti pár věcí…

Kam je vhodné nosit šortky?

Dámy si tento módní kousek mohou vzít snad opravdu kamkoliv, zatímco pánové mají bohužel smůlu. Většina pracovních pozic totiž tento kousek pánům doslova zakazuje, respektive jejich pracovní dress code hovoří proti nim. Zato veškerá neformální setkání umožňují nosit krátké kalhoty, tedy kraťasy v horkém letním počasí prakticky kamkoliv. Samozřejmostí jsou sportovní akce, výlety, rande nebo i procházka městem.

Šedé džínové kraťasy Shine Original 849 Kč

 

Výběru věnujte zvýšenou pozornost

Musí vám padnout jako ulité. Tak, aby vše bylo na správném místě, abyste se zároveň cítili pohodlně a sebejistě. Šortky „šité na míru“ perfektně definují vaši siluetu, obepnou zadek i stehna a lichotí tak celkově vašemu profilu bez ohledu na stavbu těla či velikost kraťasů. Nohavice jsou však volnější, aby vám dopřály maximum pohybu. Zapomeňte na nezdravě obepnuté střihy, ale také na extra velké, nejlépe o číslo až dvě větší kraťasy.  

Černé vzorované kraťasy Shine Original 1 199 Kč

 

Střihy pro vysoké muže

Pro velmi vysoké muže jsou ideální střední délky šortek. Tedy někde mezi půlkou stehna a kolenem. Jakmile si vyberete kraťasy dlouhé pod kolena, budete tím více upozorňovat na svou výšku. Stejně tak extra krátké šortky vysokým mužům rozhodně nepadnou.

Tmavě modré kostkované kraťasy Lindbergh 1 749 Kč

 

Šortky pro středně vysoké muže

Ti mají velké štěstí v tom, že si mohou koupit jakkoliv dlouhé kraťasy a budou v nich vypadat dobře. Platí ale pravidlo, že délka někde lehce nad koleno je značkou ideál.

Béžové chino kraťasy Selected Homme 1 199 Kč

 

Kratší délka pro menší muže

Oproti vysokým pánům, by měli ti, kteří mají méně centimetrů na výšku, zvažovat střední až kratší délky šortek. Dlouhé a volné styly kraťasů na vás budou působit komicky a opticky vám na výšce rozhodně nepřidají.

Zelené lněné chino kraťasy Selected Homme 1 449 Kč

 

Vzory a materiály

Nezapomeňte vybírat i podle materiálů a barev. Na pláž, ale také na výlet můžete volit divočejší vzory. Vedle však nikdy nešlápnete s jednobarevnou klasikou. Přírodní materiály jsou příjemně prodyšné a zajistí tak méně pocení a s tím i více pohodlí.

Bílé pánské slim fit chino kraťasy Tom Tailor 1 199 Kč

 

Zelené pánské lněné kraťasy Tom Tailor 1 449 Kč

 

Světle modré chino kraťasy Raging Bull 1 699 Kč

 

Červené chino kraťasy Shine Original 849 Kč

 

Modré džínové loose fit kraťasy Jack & Jones Max 1 749 Kč

zoot.cz

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram