Livia Klausová navštívila přehlídku Luxury Cut na Styl & Kabo

Livia Klausová navštívila přehlídku Luxury Cut na Styl & Kabo

Aktuální ročník módního salónu Styl a Kabo přinesl jednu speciální přehlídku, kterou si nenechala ujít ani bývalá první dáma a aktuální velvyslankyně České republiky Livia Klausová.

Módní veletrh Styl a Kabo s oděvními a obuvními kolekcemi přinesl novinky pro nadcházející sezónu Podzim/Zima 2016-2017. K vidění tak bylo mnoho značek přinášející osobitý přístup a vlastní styl.

To co návštěvníky zajímá možná ještě více, jsou módní přehlídky, na kterých si mohou konkrétně vizualizovat, jak oblečení z veletrhu ženám a pánům padne. Tak jako na většině módních ročníků Styl a Kabo, ani zde nechyběla přehlídka značek Tramontana či Moděva. Tramontana nezklamala s čistou elegancí, ženskou siluetou, sjednocenou obuví modelek a myslela i na volnější střihy, pod kterými ženy leccos schovají. Moděva přinesla kabátky s odlišnými detaily na rukávech či loktech. Barevné spektrum držela v nebeské modré, béžové a černé.

Za zhlédnutí stála i sportovní móda Soccx. Podzimní vesty, zimní čepice, mikiny i workery přinášely pocit pohodlnosti. Domenica Benso se nebála výraznější rudé a důrazu na ženské tvary, zatímco značka Camp David, zaměřená na muže vsadila na výrazné odstíny žluté i červené ve sportovnějším provedení.

Úsměv na tváři všech vyvolaly dvě malé děti, holčička a chlapeček, držící se za ruce a uvádějící i končící přehlídku značky Sun City – Fashion for Humanity.Více léto, než-li podzim byl k vidění při poslední klasické přehlídce Neula Värikäs kesä v podobě květinových šatů.

Hlavní událost nedělního dne přinesla speciální módní přehlídka LUXURY CUT na pozvánky, kterou uváděl moderátor Leoš Mareš. Tři módní jména, tři módní velikáni z šedesátých let Hollywoodu oživly dnes v Brně. Černobílé filmy pouštěné na pozadí módního mola připomněly dobu, ve které žila kráska Marylin Monroe. Do první řady se k této příležitosti posadila bývalá první dáma, aktuální velvyslankyně České repulibky ve Slovenské republice, Livie Klausová, kterou jsem po přehlídce oslovila, abych zjistila, jak se jí celá show líbila: „Byla unikátní. Byla unikátní v tom, že to nebyla klasická přehlídka a byla unikátní v tom, že tam byly skutečně originální modely, které nosily nejenom modelky.“ Neváhala jsem se tedy zeptat, zda se paní Klausové líbí šedesátá léta a styl módy ala Marilyn Monroe. „Šedesátý léta byly strašně důležitý. Byly to krásný léta a nejenom ve Spojených státech. Byly nádherný i tady pokud jde o módu. To jsme nosily my. Byla to krásná móda,“ dodala paní Klausová.

John Richmond, návrhář, který oblékal již zmíněnou Marilyn, Micka Jeggera či Davida Bowie dbá na preciznosti do dnes. Všechny kamínky a korálky na své šaty šije ručně. A že je to práce opravdu titěrná. Jeho kolekce zahalila černá temnota. Elegantní, lehce rocková a dominantní.

Následovala kolekce značky Corneliani s elegancí nadčasového muže. Anglický styl svetrů, šátků i polobotek uchvátil snad každého přítomného. Přísně nažehlené puky byly symbolem dokonalosti.

Největší pozornost však získala úplně poslední přehlídka nedělního dne. Oleg Cassini, filmový designér, jež se v rámci mnoha let osvědčil jako jednička v módní branži oblékal například Marilyn Monroe či Kim Basinger. Šedesátá léta však podtrhl na dlouhou dobu díky tomu, že se jeho múzou stala vdova po americkém prezidentovi J. F. Kennedym, Jacqueline Kennedy. Všechny jeho šaty, které aktuální přehlídka představila doslova zářily. Jedním slovem „lesk“ je to, co Olega vystihuje nejlépe. Respektive jeho módní styl. Cassini byl dokonce zasnoubený s monackou kněžkou Grace Kelly. Tedy ještě v době, než se zasnoubila s monackým knížetem Rainierem III.

Všechny múzi Casinniho přinesly v letech 60. až 90. neuvěřitelně jedinečný styl, vzývající ženu jako módní bohyni ve všech podobách… Přesvědčte se sami…

 Vlastní : monique-design.com

 

 

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram