London Collections: Men Burberry Prorsum S/S 2015

London Collections: Men Burberry Prorsum S/S 2015

London Collections Men je v plném proudu a na přehlídkovém mole londýnského týdne módy se střídá jeden módní dům za druhým. 

London Collections: Men je v plném proudu a na přehlídkovém mole se postupně střídají světoznámé značky a módní domy s teprve začínajícími návrháři, kterým pomáhá organizace British Fashion Council prosadit se v této záplavě osvědčených značek.

Londýnský  fashion week věnovaný pouze mužům, právě představuje ve světlech reflektorů nové kolekce na jaro/léto 2015. K vidění už byly modely od Alexander McQueen, Richard James, Dunhill, Z Zegna a dalších. My jsme se však podrobněji zaměřili na barvitou kolekci Burberry Prorsum S/S 2015.

  

Nová kolekce Burberry Prorsum jaro/léto 2015 nás zaujala především svým hravým a barevným pojetím, které je inspirováno dobrodružným duchem cestovatele a spisovatele Bruce Chatwina. Velké plus nedáváme pouze barevnosti, ale i širokému obsahu. Luxusní módní dům, se totiž konečně přestal soustředit jen na vrchní a spodní část oblečení, ale pojal ho jako celek. Proto jeho nová kolekce neobsahuje pouze městské kabáty a trenčkoty, či kalhoty, ale  jsou zde k vidění i blejzry, vesty a bundy.

  

To vše v různých texturách a materiálech. Kombinace sametu se semišem a klasického denimu, rozhodně dávají zapomenout na tradiční pojetí letního šatníku. Přítomnost dobrodružného a cestovatelského ducha navíc podtrhuje řada doplňků od barevných klobouků po šátky s texturami a koženými brašnami a ručně ilustrovanými taškami na notebooky.

Prohlédněte si s námi kompletní galerii a třeba i vás inspiruje nějaký ten kousek, který v sobě odráží jak městský, tak i ten dobrodružný a venkovský život.