London Craft Week: Stovky uměleckých řemesel na jednom místě

London Craft Week: Stovky uměleckých řemesel na jednom místě

Tradiční i novější řemesla se oslavují celý týden na prestižním London Craft Weeku. Známí umělci, řemeslníci, firmy, společnosti, dílny, návrháři ale i studenti a ještě neobjevení talenti budou mít šanci naučit se něco nového nebo na sebe upozornit právě tady.

Krásná řemesla všeho druhu

Londýn dává každoročně příležitost řemeslníkům ze všech možných sfér umění, módy, průmyslu atd. Výjimečná událost nejrůznějších schopností a talentů je týden řemesel nazvaný London Craft Week. Probíhá s pestrým programem od brzkých ranních hodin do noci. Oficiální začátek je 8. května a ukončení je 12. května. Nejedná se o celý týden, ale spíše prodloužený víkend. Ukázka řemesel, výstavy a naučné dílny však po ukončení stále pokračují.

Nejlepší řemeslníci a umělci v akci

Na oslavu řemeslného umění se sjedou nejtalentovanější jedinci, kteří v Anglii jsou. Pozváni jsou i zahraniční hosté. Ukazují ostatním, co umí, nebo je to dokonce učí. Pořádají výstavy, představují své výrobky, prezentují své vlastní příběhy od neznámého řemeslníka a dělí se o své zkušenosti. Hlavním cílem celé akce je objevit nové šikovné umělce a řemeslníky, kteří vynikají nad ostatními. Je to neskutečná příležitost pro nadané odborníky a zručné talenty.

Báječná příležitost a zábava

Čtyřdenní maraton předváděcích akcí, stovky dílen a desítky prezentací kombinuje práce jednotlivců a galerií, studií, luxusních značek a obchodů. Unikátní příležitost být objeven a viděn je pro mnoho řemeslníků jedinou velkou šancí, jak se dostat k práci pro vysněného zaměstnance. Vítaná je i veřejnost, která má možnost zúčastnit se nejrůznějších školení, povídání a vyzkoušet si spoustu řemesel, technik a objevit tak nového koníčka.

Zdroj; londoncraftweek.com, Instagram: @londoncraftweek

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram