Londýnská Bond Street jen září: díky Louis Vuitton

Londýnská Bond Street jen září: díky Louis Vuitton

Chcete vidět ráj? Pak si určitě udělejte výlet do Londýna. Tam byl totiž znovuotevřen obchod Louis Vuitton. Slibujeme vám, že jste dlouho nic podobného neviděli.

Londýn se po více jak roce může chlubit svým několikapatrovým rájem. Ano, rájem, a to doslova. Řeč je totiž o nové pobočce Louis Vuitton v Bond Street.

Ikonická prodejna v neméně ikonické ulici byla znovuotevřena. Její aktuální podobu má na starosti americký architekt Peter Marino.

Původní design celé budovy zapadal do šedi a nenápadnosti nákupní ulice. Dnes je díky duhové instalaci opravdu nepřehlédnutelný, a to jak při prvním pohledu na celý obchod, tak i na ten druhý, kdy vkročíte dovnitř. Samotný nákup tak dostává úplně jiné rozměry. Nejde jen o radost z nově pořízeného módního kousku, ale také o umělecký prožitek. Po návštěvě obchodu budete mít spíše pocit, že jste navštívili galerii

V celém obchodě najdete více jak 40 obrazů, soch a světelných instalací od více jak 20 umělců. Dominantou celého prostoru je točité schodiště, skrze které vedou na sebe poskládané světelné disky z betonu, dubu či mosazi. Atmosféru obchodu dotváří také např. dánský nábytek či skříňky z dílny Jeana Toureta. Hlavní atrium propojují čtyři zavěšená křesla od bratrů Fernanda a Humberta Campana. 

K obchodu také patří soukromé nákupní apartmá, které se nachází ve čtvrtém patře. Pobočka v Bond Street spolu s francouzskou Maison Vendôme jsou jedinými místy, kde budou celé sbírky oděvů a šperků, které bude možné vyrobit na zakázku.

wallpaper.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram