Los Angel oslavuje WIF 2014 a oceněné ženy Crystal + Lucy Awards

Los Angel oslavuje WIF 2014 a oceněné ženy Crystal + Lucy Awards

Women In Film (Ženy ve filmu), společenská akce každoročně organizovaná společností Max Mara, se letos konala v srdci Los Angel a nechyběl zde ani červený koberec.

Každoroční benefiční gala večer Women In Film – WIF letos hostilo luxusní prostředí Hyatt Regency Century Plaza. V rámci WIF jsou udělována ocenění významným ženám. Tato prestižní společenská událost, především ve světě žen a filmu, se nesla ve znamení výjimečnosti.

Mezi oceněnými najdeme Cate Blanchett, Kerry Washington, Jernnifer Lee, Evu Longorii i Rose Byrne, které oblékly luxusní modely jak jinak než značky Max Mara, sponzora i organizátora akce, a Sportmax.

WIF ve spolupráci s módní společností Max Mara, která je jedinečným ztělesněním italského stylu a luxusu, pořádá tuto ojedinělou akci na podporu všech žen v zábavním průmyslu a médiích. WIF je v podstatě neziskovou organizací podporující ženy a dívky formou stipendií, grantů a filmových fondů.

Od roku 1977 jsou v rámci činnosti WIF každoročně oceňovány významné ženy zábavního průmyslu. Ocenění Crystal Awards získávají ženy kreativní, průkopnické, ty které vynikají ve své zvolené oblasti a díky své vytrvalosti a excelentním výkonům pomohly rozšířit úlohu žen v tomto oboru.

Letošní ocenění Crystal Awards získala Cate Blanchett, australská filmová i divadelní herečka, která má na kontě kromě dvou Oskarů již řadu dalších ocenění a to i z řad kritiků.  Uznání ji přinesly především filmové role ve snímcích: „Elizabeth“, „Letec“, „Modrý Jasmín“ a samozřejmě trilogie „Pán prstenů“ a „Hobbit“.

Ocenění Lucy Awards je udělované od roku 1994 tvůrčím hercům všech žánrových kategorií za jejich mimořádné úspěchy.

V rámci Lucy Awards byla oceněna americká herečka Kerry Washington, která se proslavila dramatem „Skandál“, díky němuž byla také nominována na cenu Emmy.

Dále se uděluje cena Women in Film Max Mara Face of the Future, určená ženě za vynikající kariéru ve filmu i televizním průmyslu a ztělesnění stylu a elegance. Toto ocenění letos patří Rose Byrne, australské herečce prezentující se ve filmech „Dallas Doll“, „Goddess of 1967“, „Insidious“, a v poslední době jste ji mohli vidět ve filmu „X-Men: First Class“ nebo „Drůžičky“.

 

Nechybí také cena výjimečné režisérce, jež obdržela Jennifer Lee. Cena Dorothy Arzner Directors je pojmenována po první ženě Dorothy Arzner, která se stala členem Guild of America a upozornila tak na významnou úlohu žen v tomto oboru. Jennifer Lee je první režisérkou ženského pohlaví u Walt Disnye Animation Studios a díky animovanému filmu „Frozen“ získala v roce 2013 Academy Award for Best Anamed Feature.

Posledním významným oceněním udělovaným v rámci WIF je cena Norma Zarky Humanitarian, nesoucí jméno po proslulé právničce a neúnavné obhájkyni lidských práv a práv žen. Na její počest je udělována tato cena ženám, prokazujícím stejnou podporu pro rozvoj rovných příležitostí a oddanost ke zlepšení jejich životních možností.

Cenu Norma Zarky Humanitarian si jistě plně zasloužila právě Eva Longoria, americká filmová a televizní herečka u nás známá především ze seriálu „Zoufalé manželky“. Významné filmové role získala například v „Harsh Times“, „The Sentinel“ či „Over Her Dead Body“.

Oceněné byly ale také modely z červeného koberce. Časopis Cockteil prohlásil za nejlépe oblečenou celebritu právě Rose Byrne.

Jaké úžasné modely z dílny Max Mara a Sportmax oblékly slavné osobnosti na tuto prestižní akci a předvedly je právě na červeném koberci, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii.

Zdroj: straper.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram