Louis Vuitton S/S 2015

Louis Vuitton S/S 2015

Louis Vuitton nám s novou kolekcí představuje i své architektonické veledílo - muzeum Fondation Louis Vuitton. A jelikož už bylo dostavěno, nic nebránilo tomu, aby právě přehlídka Louis Vuitton bylo tím prvním, co se v prostorách této stavby bude konat.

Už jste se seznámili s nejnovějším uměleckým muzeem v Paříži? Ne? Módní dům Louis Vuitton si to možná myslel, a tak uspořádal svou nejnovější módní přehlídku s kolekcí pro sezónu Jaro/Léto 2015 právě tady. Muzeum totiž bylo financováno společností vlastnící Louis Vuitton a nese jméno tohoto módního domu, celým názvem Fondation Louis Vuitton. Monumentální budova z oceli a skla se díky svému nedávnému dokončení mohla stát ideálním prostorem pro předvedení nejnovějších návrhů Nicolase Ghesquière převedených z papírů do reality. 

Kolekce i stavba Paříž i nás rychlostí blesku katapultují do jedenadvacátého století. Na stavbě se pracovalo 12 let a stála 135 milionů amerických dolarů. To vytvoření kolekce vyšlo na mnohem nižší finanční investici a ani ji Ghesquière nenavrhoval více než desetiletí, přesto se v tomto článku (ač je Fondation Louis Vuitton novým pařížským skvostem) zaměříme právě na ni. Přehlídka Louis Vuitton je první akcí, jež se v muzeu Fondation Louis Vuitton konala. Proto už jen z principu musela být inovativní, moderní a jiná.

A také byla. Ghesquière chápe, jak se dnešní ženy chtějí oblékat. Touží plout mezi desetiletími, vybírat si z nich to nejhezčí a v nejlepším případě všechny tyto prvky kombinovat do jednoho dokonalého outfitu. Móda musí být rozmanitá, což se zdá být základní myšlenkou samotného kreativního ředitele Louis Vuitton. Padesátá léta střídají u dalšího modelu léta sedmdesátá, bílé kožené sukně se na jednom přehlídkovém mole překvapivě snesou s potisky aut a rádoby nudnými saky v britském zdvořilém stylu. A ano, skutečně dobře vidíte, jedním z potisků byla i pepřenka a slánka nebo fén. Že by Ghesquiér tímto způsobem vyjadřoval a schovával do vzorů svou múzu, perfektní domácí hospodyňku? Střih a materiál jeho modelů totiž takové představě vůbec neodpovídají. Střihy v nové kolekci většinou odhalují nohy a ke slušňačce nám svítivě červené lesklé šaty nejdou ani s velkou představivostí. Dvě ženy v jednom modelu, tak to možná Ghesquière myslel!

Zdroj foto: style.com, vogue.com

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram