LWF: Zábavná Anya Hindmarch vs. špatně naladěná Ashley Williams

LWF: Zábavná Anya Hindmarch vs. špatně naladěná Ashley Williams

Jako oheň a voda působí dvě přehlídky, které vám za malý moment blíže představíme. Jedna hýřila veselím a radostí, zatímco druhá zdůraznila "bad mood", neboli špatnou náladu v celém svém provedení. Pohodlně se usaďte, právě začínáme...

Některé přehlídky mohou spíše unavovat, to ale neplatí o jedné z posledních přehlídek, která proběhla v úterý v rámci Londýnského módního týdne. Značka Anya Hindmarch hostům vstříkla veselí do žil.

Zrcadlící se trojúhelníky, bílo šedá kombinace i vlasy pevně pod kontrolou zaujaly na první pohled. Ponurou kombinaci velice rychle doplnily tmavé odstíny vínové a oranžové, následovala barevná duha v úzkých pruzích přes celý hrudník a plejáda modré. Alespoň ve mně kolekce vyvolala úsměv na tváři a velké zaujetí.

Návrhářka v kolekci ukázala nejenom ostré, jasně ohraničené tvary, ale zároveň zaoblené a jemné, které se vzájemně doplňují. Co však stojí za zmínku nejvíce, jsou doplňky, které tuto kolekci povznesly ještě výš.

Úzké šátky vázané kolem krku, kabelky, batohy i obuv, vše laděné v pruzích, čtvercích, kolečkách a dalších tvarech byly tím, co nás zaujalo nejvíce. Hra s geometrií se zde nezapře. „Myslela jsem si, že to bude sranda. Mám ráda humor,“  řekla o své kolekci designérka Hindmarch.

Svou značku založila Anya Hindmarch již v roce 1987, když jí bylo pouhých 19 let. Její kabelky se staly velkým favoritem z Notting Hill a oblíbila si je i samotná princezna Diana.

V opačném duchu proběhla módní přehlídka návrhářky Ashley Williams.

Pro designérku Williams je důležité pojetí nálad. Tedy dobré a špatné nálady. A ty se opětovně odráží v její nové kolekci, především tedy ta druhá. Ačkoliv se snažila být méně kontroverzní, ve výsledku představila kolekci v bílo černé kombinaci s růžovými a červenými doplňky působící minimálně značně melancholicky.

Dlouhé šaty a sukně s jemným vlněním, výrazné přechody barev i vzorů, průhledné materiály, vzor mouchy na většině modelů, kožené kabátky i sportovněji ražená sáčka do pasu, ale také plyšové hračky v rukách modelek vytvořily lehký chaos a zároveň dílo, na které asi jen tak nezapomeneme.

Ashley Williams je mladou designérku a tak jí drobné nedostatky promineme a snad nás další kolekcí mile překvapí. Třeba v pojetí dobré nálady….

                                                                                             pinterest.com

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram