Magazín Best of podpořil hned pět neziskových organizací

Magazín Best of podpořil hned pět neziskových organizací

Deváté profesní setkání magazínu Best of letos podpořilo hned pět neziskových organizací: Unicef, Výbor dobré vůle, Asante Kenya, NF Ivana Hlinky a Buněčnou terapii.

Profesní setkání magazínu Best of je tradiční projekt, který spojuje lidi vynikající ve svých profesích a podporuje neziskové organizace. Letošní 9. setkání profesionálů v hotelu Savoy spojilo a podpořilo hned pět neziskových organizací, s nimiž se nyní můžete blíže seznámit.

Asante Kenya, kterou osobně představila v prostorách nově zrekonstruované restaurace Hradčany, zakladatelka Lejla Abbasová. Asante Kenya aktuálně podporuje 10 projektů v Keni. Jedná se především o podporu základních škol. Již pěti z nich pomohl fond ke stavbě nových budov. Nadační fond funguje na dobrovolnické bázi, spolupracovníci si náklady hradí ze svých zdrojů, dary tak téměř beze zbytku putují přímo africkým projektům.

Buněčná terapie je zapsaný spolek, který pod hlavičkou Ústavu experimentální medicíny Akademie věd řídí profesorka Eva Syková, ředitelka ústavu a současně také senátorka, která sama část svého senátorského platu věnuje na výzkum spojený s nemocemi, jako například doposud nevyléčitelná ALS – Amyotrofická laterální skleróza. Více informací a rozhovor s prof. MUDr. Evou Sykovou naleznete zde.

Nadační fond Ivana Hlinky prezentoval Ondřej Šebek, člen výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje. „Jedná se o podporu bývalých hráčů a ostatních činovníků ledního hokeje, kteří se buď sami, nebo jejich rodiny, nacházejí v sociálně obtížné životní situaci. A to při splnění dalších kvalifikačních podmínek uvedených ve Statutu Nadačního fondu,“  dodává Liběna Hlinková, ředitelka fondu, která se osobně ze zdravotních důvodů nezúčastnila.

Český výbor pro Unicef představila ředitelka Pavla Gomba se svým týmem dobrovolníků. Předvedla hostům, jak názorně vypadá základní výživa pro děti a také očkování, které lze podpořit například adopcí ručně šitých panenek. Některé z nich přímo pro tuto příležitost ušila také zakladatelka profesního magazínu Best of, Michaela Lejsková, která Unicef už několik let podporuje.


„Pro projekt jsem ušila aktuálně 107 panenek a záměrně jsou podobné různým lidem, o kterých v magazínu píšeme a setkáváme se na profesních setkáních, kde se panenky snažíme prodat. Myslím, že když se něco člověka určitým způsobem týká, vytvoří si k tomu větší vztah a to je cílem programu, který umožní očkování pro děti proti šesti základním smrtelným nemocem,“  komentuje Michaela Lejsková


Do projektu se zapojila také operní pěvkyně Andrea Tögel Kalivodová, která na akci panenky přivezla svým novým vozem Peugeot 308. Posádka panenek pro Unicef byla pro Andreu testovací jízdou. Jednou z panenek byla právě i ta její. „Je to už druhá panenka, která je ušitá jako moje podobizna. Tu první jsem viděla jen na fotce, protože se rychle prodala. Tak mě potěšilo, že mi Michaela ušila ještě jednu a mohla jsem se se svojí panenkou potěšit osobně.“  sdělila Andrea Tögel Kalivodová po příjezdu do hotelu Savoy.

Pátou organizací, jejíž činnost se Michaela Lejsková a Alicja Huziuk-Raith, generální ředitelka hotelu Savoy, rozhodly podpořit, byl Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové. Tu zde zastupovala předsedkyně Milena Černá, která hovořila o problematickém životě postižených lidí, kterým se snaží pomáhat. Výbor dobré vůle letos oslavil 25 let své činnosti. Za tu dobu se například podařilo získat příspěvky ve výši 700 mil. korun, uspořádat 23 tisíc ozdravných pobytů pro nemocné děti, 800 seminářů pro lékaře či pomoc při obnově veřejných budov ve 31 obcích v době povodní. Dále byla udělena víceletá stipendia pro 460 studentů se zdravotním či sociálním handicapem a celá řada dalších záslužných činností.

Všem neziskovým organizacím upekl pro tuto příležitost vlastnoručně zdobený perník s logem organizace pardubický perníkář Pavel Janoš.

Podpora v rámci banketu v hotelu Savoy byla umožněna jak přímým prodejem, tak formou přímých příspěvků organizacím. Pro ty, kdo se chtějí připojit s příspěvkem, uvádíme kontaktní údaje pro přímou podporu a vřelé poděkování!

Asante Kenya - 1211009464/5500 Raiffeisenbank

Buněčná terapie, zapsaný spolek - 204635139/0300 ČSOB

Nadační fond Ivana Hlinky - 195975712/0300 ČSOB

UNICEF Česká republika - 95159515/0300 ČSOB variabilní symbol 203

Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové - 478437033/0300, ČSOB

Zdroj: ibestof.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram