Maison Margiela vytvořil kolekci zaměřenou na bezpohlavní jedince a GeneracI Z

Maison Margiela vytvořil kolekci zaměřenou na bezpohlavní jedince a GeneracI Z

Přísnost střihů v nové kolekci s chvilkovou dávkou barevné rozpustilosti pro třetí pohlaví se vymyká standardním normám i tradicím. Klasické dělení žen a mužů je passe. 

Intersexuální pohlaví 

Intersexuální pohlaví si prosadila svou už v některých evropských parlamentech, jsou středobodem debat na sociálních sítích a jejich životy tak inspirovaly moderního a stávajícího kreativního návrháře Johna Galliana pro Maisona Margielu. Zapomeňte na rozdělování pohlaví. Tato kolekce je pro třetí pohlaví, kde nejsou žádné normy, tradice ani omezení. Už na modelech a modelkách bylo často nerozlišitelné, zda jde o muže či ženu. Galliano měl vždy sofistikované vize v módě. Jeho střízlivé krejčovské umění s propracovanými siluetami, objemem a neobjevenými proporcemi jsou vždy přínosem.

Odlišné oblékání neexistuje

Galliano rád experimentuje, překvapuje a může si to dovolit. Jeho nápaditě přepracované trenčkoty, kabáty a jejich nádherně propracované šití s objemnými rukávy v tmavých barvách jsou odlišně prostřihány bez toho, aby byly příliš vyzývavé. Náhlý přechod barvených legín, kalhot a sukní rozbil dosavadní přísnost temných barev. Galliano ukázal, že vážné téma a problematika třetího pohlaví dokáže i bavit. Intersexuálové se umí koukat sami na sebe odlehčeně a bez stigmatů společnosti. Každý kus oblečení byl více než unisexový. 

Nekompromisní sdělení

Zásadními byly strohé linie. Nekompromisní, jednoznačné a přesné střihy bez zbytečných detailů nebo zdobení. Galliano okouzlil spíše rafinovanými sklady látky, průstřihy na nečekaných místech, netradičním přepracováním lemů a délkou tam, kde by se to nečekalo. Je skvělé, že se poukazuje v módě na téma, které hýbe světem. Móda třetí pohlaví oslavuje, a je na zbytku světa, aby ho také přijmul. Generace Z bere právě Gallianovu přehlídku za samozřejmost. Starší generace měla při prezentaci přehlídky problém téma pochopit. Důkaz toho, že je stále čemu se učit. 

Zdroj; vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram